Katru gadu 1. maijā Latvijā atzīmē Darba svētkus, kas kalendārā atzīmēti kā brīvdiena, tāpat šajā dienā 1920. gadā uz savu pirmo sēdi sanāca Latvijas Satversmes sapulce. Šogad vairāki Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) studenti šajā brīvdienā piedalījās JF Studentu pašpārvaldes (SP) organizētajā veloorientēšanās pasākumā, kur dalībniekiem bija jāpielieto orientēšanās prasmes Rīgas robežās.

Jau no paša rīta plkst. 10:00 pie LU galvenās ēkas tikās studenti - veselīga dzīvesveida piekritēji, kas bija apņēmības pilni startēt Veloorientēšanās pasākumā un kopā ar savu cīņas biedru izpildīt JFSP dotās norādes. Kopā bija ieradušās drosmīgākās astoņas no desmit pieteiktajām komandām, kas arī veiksmīgi startēja.

Veloorientēšanās dalībniekiem tika izsniegti attēli un kartes ar kontrolpunktiem šādās Rīgas daļās – Āgenskalnā, Ziepniekkalnā un centrā, kuros šie punkti bija nofotografēti. Dalībniekiem tika dots uzdevums iemūžināt sevi attiecīgajos punktos, lai varētu pārliecināties, ka dalībnieki tiešām šajos punktos bijuši.  Tika dots 3stundu kontrollaiks, kurā bija jāapmeklē visi kontrolpunkti un tad jādodas atpakaļ pie LU galvenās ēkas, kur dalībniekus sagaidīja JFSP pārstāvji,  lai fiksētu laiku. Pēc 1 stundas  un 52 minūtēm orientēšanās sacensībās uzvarēja komanda „Personu grupa” (Andris Aleksejevs, Dāvis Freimanis).

Turpinot atbalstīt veselīgu dzīvesveidu JF Studentu pašpārvalde bija parūpējusies par veselīgām dabas veltēm uzvarētājiem, jo pasākuma mērķis bija veselīga dzīvesveida veicināšana, studentu izglītošana saistībā ar Rīgas apzināšanu, kā arī atslodzes iekļaušana svaigā gaisā pēc produktīva mācību darba procesa. 

Visas bildes no pasākuma atradīsi šeit. 

Dalīties