14.februārī plkst.18.10 LU Mazajā aulā, Raiņa bulv.19, LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde organizē intelektuālo filmu vakaru par finanšu krīzi. Filmu vakarā skatīsimies 2000.gada Bena Jongera filmu Boiler Room. Pēc filmas diskutēsim par finanšu krīzi ar īpašajiem viesiem – Jāni Lazdiņu, Jāni Reiru, Andri Šķēli un Mārtiņu Bičevski.

Bena Jongera filma Boiler Room ataino formāli dibinātas brokeru kompānijas investīciju piesaisti fiktīviem uzņēmumiem, tādējādi izkrāpjot naudu no cilvēkiem. Filmas sižets zīmīgi sasaucas ar tā laika notikumiem Amerikas Savienotajās Valstīs, kad mākslīgi tika uzpūstas nekustamo īpašumu cenas un nekontrolēti tika izsniegti kredīti, kas rezultātā izraisīja pasaules mēroga finanšu krīzi un skāra arī Latviju, kur situācija bija līdzīga. Filma Boiler Room 2000.g. nominēta kā labākā ārvalstu filma Britu neatkarīgajā filmu balvā, tāpat filma 2000.g. ieguvusi žūrijas īpašo Balvu Deavilas filmu festivālā, ASV.

Pēc filmas kopā ar filmu vakara viesiem diskutēsim par finanšu krīzes cēloņiem, sekām un esošo situāciju pasaulē un Latvijā. Kā īpašie viesi aicināti un savu dalību apstiprinājuši – LU Juridiskās fakultātes kursa Nodokļu tiesības pasniedzējs Prof. Dr.iur. Jānis Lazdiņš, LR Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs, bij. LR Ministru prezidents, uzņēmējs, LR Saeimas deputāts Andris Šķēle un LR Finanšu ministrijas Valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Visi laipni gaidīti pirmdien, 2011.gada 14.februārī plkst.18.10, LU Mazajā Aulā.

Dalīties