Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde atklāj pieteikšanos dalībai jau trešajā nacionāla mēroga tiesu izspēlē krimināltiesībās un kriminālprocesā Latvijā. Sacensībās, kas veltītas profesora Paula Minca piemiņai, piedalīties aicināti visu Latvijas tiesību zinātnes studiju programmu realizējošo augstskolu studenti.

Turpinot pērn iesākto sadarbību – arī šogad izspēles kāzuss sagatavots ar Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības atbalstu. Potenciālie dalībnieki aicināti kvalificēt apsūdzēto darbības saskaņā ar šobrīd spēkā esošo Krimināllikumu, kā arī sagatavot apsūdzības un aizstāvības runas, izmantojot lietā dotos pierādījumus un pieņemot, ka to pārbaude ir pabeigta. “Šogad īpaši būtiska būs dalībnieku prasme spēt nošķirt vairāku noziedzīgu nodarījumu līdzīgus sastāvus,” stāsta Studentu pašpārvaldes Akadēmiskās komisijas vadītājs Toms Vilnis. Viņš arī informē, ka iepriekš izspēļu dalībnieki savu meistarību demonstrējuši īpaši radoši un mēģinājuši papildu pierādījumus tiesai pieteikt vēl pat pasākuma norises dienā. Lai izvairītos no pārpratumiem, šoreiz izmantojamo pierādījumu uzskaitījums jau pievienots kāzusa tekstam un jaunu izgudrošana nav pieļaujama.

Lai piedalītos izspēlē, ieinteresētajam studentam jāatrod „pārinieku”, lai līdz š.g. 19. marta plkst. 23:59 izstrādātu apsūdzības uzturētāja un aizstāvja argumentāciju un to kopā ar pieteikuma anketu nosūtītu uz elektroniskā pasta adresi jfsp@lu.lv.

Astoņi labākās kāzusa analīzes autori š.g. 6. aprīlī sacensību mutiskajā daļā stāsies pretī advokātiem, prokuroriem, tiesnešiem un augstskolu mācībspēkiem, kas būs iejutušies izspēles tiesnešu lomās. Ikviens interesents aicināts vērot izspēļu mutiskās kārtas klātienē LU Juridiskās fakultātes telpās. Lai vērotu arī fināla spēli Augstākās tiesas telpās, nepieciešama caurlaide. Tās saņemšanai lūdzam līdz š.g. 28. martam uz elektroniskā pasta adresi jfsp@lu.lv nosūtīt šādus personas datus: vārdu, uzvārdu, personas kodu. Komandām no Latvijas (ārpus Rīgas) novadiem organizatori nepieciešamības gadījumā nodrošinās naktsmītnes. Profesora Paula Minca III tiesas procesa izspēli krimināltiesībās un kriminālprocesā rīko Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde ar LR Augstākās tiesas, Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības, AS „Tallink Latvija”, VAS „Tiesu Namu Aģentūra”, VSIA "Dailes teātris" un Ģertrūdes ielas teātra atbalstu un žurnāla "Jurista Vārds" informatīvu atbalstu.

Pielikumi: Izspēles norises programma

Dalīties