Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes (LU JF) komanda izcīnīja 2. vietu, savukārt Eiropas Humanitāro zinātņu universitāte (Baltkrievijas trimdas augstskola Viļņā) ieņēma trešo vietu. Philip C. Jessup International Moot Court Competition 2011 Baltijas kauss 25. un 26. februārī LU JF notika pirmo reizi.

Philip C. Jessup International Moot Court Competition 2011 Baltijas kausa fināla izspēlē sacentās Latvijas Universitātes komanda, kuru prasītāja pusē pārstāvēja Mārtiņš Dambergs un Anastasija Zankoviča, un Kopenhāgenas Universitāte, kuru atbildētāja pusē pārstāvēja Jonas Thomsen Sekyere un Matias Nordmann Winther. Tiesneši no Lietuvas un Polijas par izspēles uzvarētāju vienbalsīgi atzina Kopenhāgenas Universitātes komandu. Savukārt izspēles Labākā oratora balvu ieguva Jonas Thomsen Sekyere no Kopenhāgenas Universitātes.

Sacensībās komandas izspēlēja ANO Starptautiskās tiesas procesu par starptautisko publisko tiesību strīdu starp izdomātām valstīm. Šogad komandas izvērtēja un argumentēja par militāro bezpilota lidmašīnu lietošanas tiesiskumu un starptautiskās pretkorupcijas jautājumiem.

Philip C. Jessup International Moot Court Competition ir pasaules lielākā un pazīstamākā starptautisko publisko tiesību izspēle, kurā piedalās tiesību zinātņu studenti no vairāk kā 80 pasaules valstu 500 juridiskajām skolām.

Pēc Baltijas kausa draudzības izspēlēm komandas uzsākušas vēl intensīvāku gatavošanos starptautiskajiem raundiem ASV galvaspilsētā Vašingtonā.

Izspēli organizēja LU JF Studentu pašpārvalde ar Dānijas Karalistes Ārlietu ministrijas atbalstu. Organizatori pateicas par palīdzību arī brīvprātīgajiem izspēles tiesnešiem.

Dalīties