Saulainā 5.maija vakarā, nebīstoties no likstām un ķibelēm, Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) studenti sanāca kopā uz Studentu pašpārvaldes (SP) organizēto konkursu „Erudītu vakars”. Šogad savā starpā konkursā cīnījās sešas komandas. Godpilno titulu saņēma "Komanda bez ārvalsts elementa" ar dalībniekiem Aigaru Kļaviņu, Maratu Golovkinu un Maiju Lauri.

Arī šogad Erudītu vakars norisinājās divās kārtās- priekšsacīkstēs un finālā. Jautājumi tika uzdoti šādās kategorijās: ģeogrāfija, kultūra, vēsture, sports un, protams, tieslietas. 
Priekšsacīkstēs katrai komandai bija jāatbild uz uzdotajiem jautājumiem, taču šoreiz uz neatbildētu jautājumu netika dota iespēja atbildēt citai komandai. Tomēr organizatori piedāvāja iespēju uz jautājumu atbildēt ar vai bez variantiem, iedodot divreiz vairāk punktus, ja atbilžu varianti netika izmantoti. Ik pēc diviem apļiem, visām komandām bija iespēja atbildēt uz bonusa jautājumu un iegūt papildpunktus, vienlaicīgi paceļot lapiņu ar viņuprāt pareizo atbildi. 
Pēc priekšsacīkstēm finālā izvirzījās „Komanda bez ārvalsts elementa” un pagāšgada 
uzvarētāji „JurFak”, atstājot jaunpienācējus „Kapitāla komandu” trešajā vietā. 
Šogad pašpārvalde centās padarīt konkursu vēl interesantāku. Fināla jautājumos kā 
iepriekšējos gadus tika dota izvēle nozvanīt zvaniņu vai gaidīt, kamēr beigsies atvēlētais laiks un tiks piedāvāti atbilžu varianti. Ja tika noskandināts zvaniņš un atbilde bija pareiza komanda saņēma 2 punktus, bet, ja atbilde bija nepareiza zaudēja 0,5. Ja zvaniņu nenospieda neviena komanda 20sek laikā vai ja komanda pēc zvaniņa nospiešanas atbildēja nepareizi, abām komandām bija iespēja atbildēt uz jautājumu ar atbilžu variantiem, pareizo atbildi uzrakstot uz lapas un par to saņemot 1 punktu.  Priekšsacīkstēs vadībā izvirzījās komanda „JurFak”, tomēr pēc fināla uzvarētāja titulu ar 21 punktu ieguva „Komanda bez ārvalsts elementa”, atstājot komandu „JurFak” ar 15,5 punktiem 2. vietā. Pasākuma organizatori pateicas par piedalīšanos visām komandām un to dalībniekiem – 
“Komanda bez ārvalsts elementa” (Aigars Kļaviņš, Marats Golovkins un Maija Laure), 
komandai “JurFak” (Kristaps Zaķis, Staņislavs Sviderskis un Kristens Vorslavs), 
komandai “Kapitāla komanda” (Oskars Smildziņš un Roberts Lazda), komandai 
“Wikipēdija 2015” ( Ieva Fogele, Toms Francis un Toms Platacis), komandai 
“Zvērināti Erudīti” ( Daiga Bondare, Dāvids Groza un Kaspars Žilins), kā arī komandai “1 komanda” (Andris Dimants, Rihards Šķirmants un viņu kolēģis).

Dalīties