Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) iedibinājusi tradīciju, kas šī gada 7.martā norisinājās jau piekto reizi. Šīs tradīcijas mērķis ir pateikt „paldies” un neaizmirst tos fakultātes darbiniekus, kas godprātīgi pilda savus pienākumus, kā arī par tiem, kas devuši noderīgus padomus, palīdzējuši studiju procesā, kā arī devuši nenovērtējamas zināšanas studentiem.

JFSP šogad izvirzīja sešas kategorijas šādas nominācijas: „Gada pasniedzējs”, „Gada vispārējā personāla darbinieks”, „Gada katedra”, „Gada notikums”, „Gada ķeza” un „Gada citāts”. Ikviens students varēja piedalīties balsojumā un noteikt, kam piešķiramas balvas.
Šogad nominācijā „Gada pasniedzējs” studenti balsojuši par dažādiem pasniedzējiem, konkurence bija ļoti liela. Liela daļa studentu par „Gada pasniedzēju” izvirzījuši profesori Sanitu Osipovu, kura jau iepriekš ir ieguvusi Universitātes iemīļotākā profesora balvu, kā arī lektoru Edvīnu Danovski, kurš ir ļoti stingrs pret studentiem, bet ar savu sniegto humora devu vienmēr prot „atsvaidzināt” ikvienu lekciju un semināru. Lai arī iepriekšminēto pasniedzēju atbalstītāju skaits bija liels, tomēr par gada pasniedzēju studenti ar savu balsojumu atzinuši asociēto profesoru Artūru Kuču, kurš pēc studentu novērotā vienmēr universitātē ierodas laicīgi, lai sagatavotos lekcijām un semināriem. Kāds students, kas uzskatīja, ka šo balvu jāsaņem tieši A.Kučam, JFSP anketā norādīja, ka pasniedzējs reiz minējis: „Vakar, ejot gulēt, tieši domāju par Jūsu maģistra darbu.”
Ļoti atbildīgs darbs ir universitātes vispārējā personāla darbiniekiem, kas ikdienā veicina labvēlīgu studiju vidi, tāpēc JFSP izvirzījusi nomināciju „Gada vispārējā personāla pārstāvis”, lai studentiem būtu iespēja pateikties arī šiem darbiniekam. Studenti savā balsojumā minējuši daudzus darbiniekus, bet lielāko balsu skaitu saņēmuši tādi darbinieki, kā Metodiskā kabineta studiju metodiķe Meta Priedīte, kas ikdienā ar visiem atļautajiem līdzekļiem sniedz palīdzību studējošo studiju un pētniecības darbā. Šajā nominācijā balsojuma topā iekļuvusi arī bakalaura programmas metodiķe Kristīne Ābele, kura uzklausa studentus un vienmēr ir gatava rast risinājumu dažādām problēmām.
Par šā gada vispārējo personāla darbinieku studenti atzinuši to personu, kuru tie sastop pirmo, ienākot universitātē. Ja studentam rīts nav bijis īpaši labs, tad tas noteikti manās brīdī, kad tas nodod savas virsdrēbes garderobistei, kura labā noskaņojumā mīļi pasmaida un novēl labu turpmāko dienu. Nominācijā „Gada vispārējā personāla pārstāvis” balvu saņēma jaukā Raiņa bulv. 19 garderobiste Ingrīda Ranka.
Nominācijā „Gada katedra” studentu balsojums bija līdzīgs divām katedrām - Krimināltiesisko un Valststiesību zinātņu katedrai. Balsojums izšķīrās tikai pēdējā dienā pirms balvu pasniegšanas ceremonija un šogad šo titulu ieguva Krimināltiesisko zinātņu katedra.
Studentus ļoti priecē Juridiskajā fakultātē esošā, visiem juristiem zināmā taisnības dieviete Temīda, tāpēc par uzvarētāju nominācijā „Gada notikums” atzīts, tas ka Rātsnama Temīdas statuja atradusi savu jauno mājokli tieši mūsu fakultātes telpās.
Arī JFSP atzīst, ka ne viss notiek tā, kā mēs to vēlētos un ka arī studenti saskaras ar zināmām grūtībām, tāpēc šogad nominācijā „Gada ķeza” absolūtais līderis starp JF komandu zaudējumu XIV prof. K.Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēlē, Jauno juristu dienu balli bez neviena JF pasniedzēja un starp Augstākās izglītības padomes Studiju virzienu vērtējumu par visskumdinošāko atzinuši nenotikušo Ziemassvētku balli.
Ikdienā, vadot lekcijas un seminārus, pasniedzēji pamanās starp obligāti apgūstamo vielu izmest daudzus un dažādus izteicienus, personīgas piezīmes, kā arī pikantus jociņus. Nominācijā „Gada citāts” titulu ieguva frāze: „Lai arī pa kuru ceļu mēs ietu, vienalga beigās ir kaps”. Šā citāta īpašnieks ir lektors Edvīns Danovskis.
Studenti minējuši arī virkni citu pasniedzēju pērļu, bet šā gada izlasei pieskaitāmi arī:
"Tiesību norma jau nav vainīga, ka viņu tizli piemēro”, lektors Aigars Strupišs.
"Principā mēs izmantojam principus", lektors Guntars Precinieks.
„Papīrs pacieš visu”, asociētais profesors Jānis Kārkliņš.
"Jūs negribēsiet iet pie ārsta, kurš eksāmenu ir nošpikojis, tāpat cilvēki negribēs iet pie tiesneša, kurš ir krāpies", profesore Sanita Osipova.
"Kas ir bērns līdz 7 gadu vecumam - paaugstinātas bīstamības avots”, lektors Guntars Precinieks.
„Visi cilvēki ir sievietes”, profesors Ringolds Balodis.
"Laulātais ir svētā govs”, lektore Kristīne Zīle.
„Sirdsapziņa ir tāda pati, kā kāmis. Tā vai nu guļ vai nu grauž”, profesors Jānis
Lazdiņš.
JFSP sūta īpašu paldies arī bakalaura studiju programmas 1.kursa studentiem Matīsam Vingrim un Elīnai Kazākai par muzikālajiem priekšnesumiem.

Bildes no Studentu gada balvas pasniegšanas ceremonijas apskatāmas šeit.

Dalīties