Šis gads tuvojas savai izskaņai. Gada pēdējais mēnesis jau diezgan raitā solī rit uz priekšu tik nemanāmi, ka tūlīt klāt jau būs gada klusākie svētki, Ziemassvētki, un pēc tam arī Vecgada nakts. Kā ik gadu- drīz rotāsim svētku eglītes, cepsim piparkūkas un nodosimies dāvināšanas priekam. Tomēr svinības notiek ne tikai ģimenes un tuvāko draugu lokā,  jo svētku izjūtas labprāt dalām arī ar studiju un darba kolēģiem.

Tādēļ š. g. 12. decembrī Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JF SP) un Eiropas tiesību studentu asociācija Latvijā (ELSA Latvija) aicināja plašo juristu un topošo juristu saimi uz savu Ziemassvētku balli Reiterna namā. Vienīgais nosacījums, kas bija jāievēro, lai ierastos uz balli, bija ģērbšanās stils. Balle bija elegances iemiesojums, tāpēc arī ierašanās tika paredzēta vakartērpos, kas arī godam tika pildīts no visu viesu puses.

Par jautrību un dažādām aktivitātēm visa vakara garumā rūpējās vakara balles vadītāji JF SP priekšsēdētājas biedrs Edvards Ratnieks un Akadēmiskās komisijas vadītāja Amanda Mūrniece. Viņi vakara gaitā iejutās dažādos tēlos un bija sagatavojuši ne vienu vien pārsteigumu balles apmeklētājiem. Tika rīkotas bučošanās stafetes, otrās pusītes meklēšana, dziesmas atpazīšanas konkurss, dejošana pa apli, brīnumsvecīšu aizdegšana u.c. atrakcijas. Balle tika atklāta visiem apvienojoties kopīgā polonēzes solī.

Par balles norises vietu šogad tika izvēlēts skaistais Reiterna nams, tautā saukts arī par Žurnālistu namu. Nams ar saviem pieciem stāviem, plašajām telpām un vēsturisko interjeru priecēja ne vienu vien balles viesi. Pie balles ieejas visus laipni sagaidīja jaukās JF SPmeitenes, kas rūpējās par to, lai tiktu pārbaudīti atnācēju ielūgumi, nodrošināja arī iespēju pirms balles vēl iegādāties ielūgumus, kā arī bija gatavas sniegt visu nepieciešamo informāciju par balli ikvienam interesentam.

Viesus priecēja ne tikai vakara vadītāju izdomātās atrakcijas, bet arī jaunā muzikālā grupa The Kutus, kas spēlēja dažādus pazīstamus gabalus, vairāk gan koncentrējoties uz pazīstamām latviešu dziesmām, par ko arī saņēma publikas ovācijas.

Bija padomāts par visiem ballētājiem, tāpēc tika izveidotas vairākas zonas, kurās notika atšķirīgas lietas, lai nevienam nekļūtu garlaicīgi. Lielajā zālē varēja dejot un klausīties grupas uzstāšanos, filmu zālē bija iespējams atpūsties un vērot Čārlija Čaplina izdarības vai noskatīties kādu Ziemassvētku īsfilmu, nodoties sarunām draugu lokā, kā arī iegādāties karstvīnu vai kādu kūciņu bija iespējams kafejnīcā.
Par vienu no iemīļotākajām atrakcijām kļuva fotografēšanās pie 3,5 metrus augstās svētku egles.

Pēdējie balles viesi Reiterna nama zāles pameta plkst. 6:00 no rīta un labprāt būtu pakavējušies vēl mazliet ilgāk, savukārt krietni sagurušie, bet prieka pilnie organizatori  vēl pāris saullēktus sagaidīja turpat- uz viesmīlīgās filmu zāles grīdas, jo jāatzīst, ka ne tikai svētku egles nogādāšana un uzstādīšana Reiterna namā un citi izskaistināšanas darbi prasīja krietnu laika sprīdi gan pirms, gan pēc balles norises.

Ar sirsnīgiem sveicieniem,
JF Studentu pašpārvaldes un ELSA Latvija nenogurdināmie ļaudis 

Dalīties