Neilgi pirms pagājušā gada Ziemassvētkiem atkal atgriezām dzīvē Studentu pašpārvaldes ikgadēju tradīciju- dāvāt bezrūpīgu, priekpilnu un neaizmirstamu dienu bērniem, kam visvairāk nepieciešama mūsu uzmanība. Pagājušā gadā kopā ar Juglas sanatorijas internātpamatskolas bērniem apciemojām žirafes Rīgas Zooloģiskajā dārzā un aizrautīgi klausījāmies LU muzeja vadītājas stāstītajā studentu karcerī.

Kļuvām pavisam labi draugi un pēc dažiem mēnešiem nolēmām tikties atkal- devāmies ciemos uz bērnu skolu, iemācījām viņiem jaunas spēles, kā arī aktīvi atcerējāmies laiku, kad paši spēlējām Dienu un naktiNamiņš deg un Sālsstabus.

Kad pirms gada vispēdējākā brīdī radās pamatīga transporta problēma, nolēmām bērnus izvizināt ar takšiem. Atceroties viņu sajūsmu toreiz, nolēmām šogad autobusu nemaz nemeklēt.
Tā nu 15. decembra rītā neliels pulciņš pašpārvaldes biedru ieradāmies Juglas sanatorijas internātpamatskolā, kur, neņemot vērā agro rīta stundu, ar mirdzošām acīm mūs sagaidīja jau cepurēs un šallēs ietīti un mazliet aiz prieka spiedzoši puikas un meitenes.
Limuzīnos (takšos, protams) devāmies uz Laimas šokolādes fabriku, kur izzinājām gan konfektes tapšanas ceļu no kakao pupiņu novākšanai līdz pat brīdim, kad tā fabrikā, ietīta spīdīgā papīrā, ieripo kastē un gatava nosūtīšanai uz kādu veikalu. Panašķojušies un piestūķējuši pilnas kabatas davinātajām konfektēm, devāmies uz atpūtas centru Lido, kur pat neņemot vērā stindzinošo aukstumu, nodevāmies bezrūpīgām rotaļām un ieturējām jaukas pusdienas.

Pēc īsas viesošanās LU, bijām gatavi dienas kulminācijai- Madagaskara 2 seansam Parex Plaza.

Kad vakarā bērnus nogādājām mājas, šķiršanās bija gandrīz neiespējama ne tikai tādēļ tika izmēģināts mūs gan kur ieslēgt, gan pielabināt, atdāvinot savas rotaļlietas, gan solot labi uzvesties un mācīties. Grūti šķirties, jo satiekot tādus superķiparus, laiks lido vēja spārniem, paņemot līdzi visas ikdienas rūpes.
Noteikti drīz tiksimies atkal. Brauksi mums līdzi? :)

Klapējot plaukstas un miedzot ar aci SP pārstāvjiem Dacei Spundei, Dagnei Frankovičai, Līgai Grantiņai un Raivim Davidsonam,

Dalīties