Novembra pirmās dienas. Dienas kļūst īsākas un gaiss kļūst vēsāks. Cīnoties ar anticiklonu, Latvijas Universitātes Studentu pašpārvalde jau atkal bija sagādājusi interesantu nodarbi, kā jaukā un omulīgā gaisotnē pavadīt brīvo laiku – Filmu vakaru.

Šā gada 4. novembrī LU ēdnīcas „AMICA” banketu zālē, apsēdušies uz ērtajiem lillā dīvāniņiem, bija pulcējušies studenti un draugi, lai baudītu latviešu kino klasiku.

LU Studentu pašpārvaldes vēlēšanu gaidās vakars bija veltīts vēlēšanu tēmai. Bija skatāma ne tikai Leonīda Leimaņa dramatiskā komēdija ,,Pie bagātās kundzes’’, ar tādu izcilu aktieru kā Eduarda Pāvula un Kārļa Sebra piedalīšanos, bet arī dažādas īsfilmiņas, kur galvenajās lomās bija vērojami politiskās „skatuves” spilgtākie aktieri. Patīkams pārsteigums bija iespēja pēc ilgiem laikiem atkal redzēt dažas no parodiju un humora šova „Savādi Gan” amizantākajām sērijām. Skatītāju vidū valdīja jautrība, un ik pa mirklim zāli pāršalca smieklu vilnis.

Studentu pašpārvalde bija sarūpējusi ne tikai gara barību. Klātesošajam tika piedāvāta silta tēja un gardi cepumiņi, ko likt uz kārā zoba. Lai sniegtu vēl papildus enerģiju, kas tik ļoti nepieciešama čaklajam studentam, ieradušās bija arī „Red Bull” meitenes, kuras cienāja studentus ar bezalkoholiskajiem dzērieniem „Red Bull”.

Pēc kinofilmas noskatīšanās, notika viktorīna, kuras dalībnieki tika apbalvoti ar „Raffaello” konfektēm. Bija sagatavoti dažādi interesanti jautājumi un atskanēja asprātīgas atbildes. Piemēram, tikai noskaidrots, ka Emma filmas laikā nozaga ne tikai sudraba karotes un brošiņu, bet arī cepumus, cīsiņus un konjaku.

Jā, vēlēšanu laiki ir grūti laiki, kad ikviens cepums dārgs, tāpēc šis filmu vakars bija laba iespēja, kā aizmirst par sadzīviskajām problēmām un mācībām un patīkami pavadīt laiku siltās telpās studentu un draugu sabiedrībā.

Trešais filmu vakars ir veiksmīgi aizritējis, un tā apmeklētāji kā jau vienmēr ir ļoti apmierināti. „Trīs lietas – labas lietas,” vēsta latviešu tautas paruna. Bet mēs neapstāsimies pie skaitļa trīs. Filmu vakars lēnām, bet apņēmīgi izvirzās kļūt par Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studentu tradīciju, kas ļauj gan tuvāk iepazīt studiju biedrus, gan baudīt latviešu kino šedevrus, gan vienkārši no sirds izsmieties. 

Nepaliec malā! Gaidīsim Tevi nākamajā filmu vakarā, lai kopīgi baudītu neaizmirstamu vakaru!

Dalīties