Daudziem septembris bija skolā atgriešanās mēnesis. 1. septembris- pirmā skolas diena, atkal satikšanās ar draugiem un skolotājiem; tika dāvinātas puķes un dziedāta Latvijas himna. Nu vismaz tā bija manā skolā. 1. septembrim piemīt tāda apslēpta burvība, jo Tu zini, ka vari iet uz skolu, lai satiktu visus pēc garajām vasaras brīvdienām un nekas vairāk no Tevis netiek prasīts. 

Tomēr šis bija mans pirmais Pirmais Septembris jau kā studentei. Godīgi sakot, tik daudz uztraukumu no nezināmā, vēl neiepazītā sen nebija bijis. 

JF SP par godu mums- jaunajiem studentiem, bija sarīkojusi ne vienu vien pārsteigumu, uzsākot mācības augstskolā (par ko arī sakām lielu paldies). Varētu teikt, ka mums bija vairāki pirmie septembri. Mums bija Pirms Aristoteļa iepazīšanās svētki, bija Aristotelis un pats nesenākais notikums – Jauno Juristu diena.

Jauno Juristu diena bija tā diena, kad, manuprāt, daudzi pirmo reizi tā pa īstam paskatījās sev apkārt un ievēroja tos cilvēkus, ar kuriem kopā uzsāk šo jauno posmu- mācības universitātē. Tā bija iespēja iepazīt cilvēkus sev apkārt, saliedēties vairāk katrai grupai atsevišķi.

Šī diena bija pilna ar dažādiem notikumiem un piedzīvojumiem. Diena, protams, iesākās ar lekcijām, bet uzreiz pēc tām devāmies spēlēt vai atbalstīt savus kursabiedrus basketbola mačā ar JF pasniedzējiem. Savējos atbalstīt bija ieradušies daudz pirmkursnieku, īpaši aktīvas bija meitenes, kuru skaļās ovācijas nespēja apslāpēt pat jogas nodarbībā iztraucētie no blakus zāles. Sīvā cīņā, spēlē šoreiz uzvarēja pasniedzēji.

Tālākais svarīgais dienas posms bija Jauno Juristu iesvētības. Tās noritēja humānā garā, kā jau pie juristiem pieklājas. Iesvētāmajiem bija jāiziet vairāki kontrolpunkti, izpildot konkrētus uzdevumus tajos. Uzdevumi nebija no vienkāršajiem, bet katrs ar savu apslēpto punktiņu, kuru atklājot uzdevums bija izpildāms gluži viegli. Lielākās pirmkursnieku ovācijas tika veltītas uzdevumam par trīsstāvīgas piramīdas izveidošanu. 

Iesvētībām sekoja Jauno juristu zvērināšana Lielajā aulā. Visiem svarīgs un ļoti saviļņojošs moments. Cits ar lielāku, cits ar mazliet mazāku nopietnību, ceļos nometušies un roku uz sirds likdami, solīja pildīt Studentu pašpārvaldes sagatavoto svinīgo zvērestu. Pēc zvēresta mūs JF dekānes vārdā sveica un ceļa vārdus deva viņas palīdze, bet mūsu paraksti tika iegrāmatoti Jauno Juristu Reģistrā...

Dienas nobeiguma daļa bija Jauno Juristu balle, kas notika Dzelzceļa vēstures muzejā. Pasākuma ievaddaļā uzstājās pirmkursnieki ar pašu veidotiem priekšnesumiem, lai prezentētu savas grupas. Pēc viņiem - par lielu pārsteigumu jaunajiem studentiem - uz skatuves kāpa JF pasniedzējukoris, uzstāšanās tika saņemta ar lieliem aplausiem. 

Vēlāk- dejas un mūzika līdz pirmajam rīta tramvajam. 

Atsauksmju par Jauno Juristu dienas pasākumiem ir daudz. Un visas pozitīvas. Visi, kas bija ieradušies bija ļoti apmierināti ar to, ka nebija izvēlējušies palikt ārpus šiem pasākumiem, bet gan piedalīties tajos. Mani kursabiedri solās iet arī nākamajā gadā, kad pirmkursnieki būs jau kādi citi. 

Dalīties