Laikā, kad gribas būt labākam, arī LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) aktīvi rosās un gādā par to, lai svētku gaišumu izjustu arī citi. JFSP šogad organizēja divus labdarības pasākumus – Upesleju internātpamatskolas bērniem un sociālās aprūpes centra “Stella Maris” iemītniekiem un sniedza kādu prieka daļiņu kādam, kam tas bija nepieciešams vairāk.

Pirmais labdarības pasākums noritēja Upesleju internātpamatskolas bērniem. Šajā dienā notika ekskursija uz Latvijas Televīzijas namu, kur gida pavadībā bērni varēja vērot paši savām acīm, kā noris seriālu un raidījumu veidošana Latvijā. Pirmā vieta Latvijas Televīzijas namā, kuru bērni apmeklēja, bija raidījuma “Kas te? Es te!” studija. Tieši šī vieta bērniem patika visvairāk, jo tur viņi paši varēja iejusties raidījuma varoņu lomās. Latvijas Televīzijas namā tika apskatītas arī ziņu un dažādu citu raidījumu studijas, kuras ikdienā redzamas televizora ekrānos. Bērniem patiku sagādāja arī TV iekārtu un radioaparādu kolekciju apskate, kas saglabājušās kā vēsturiskas liecības. Tieši šī ekskursija daudzus Upesleju internātpamatskolas bērnus bija ieinteresējusi un kā savu nākotnes darba vietu, daudzi bērni minēja televīziju. Pēc ekskursijas Latvijas Televīzijas namā, bērni tika aicināti uz Ziemassvētku našķu pauzi Latvijas Universitātē.
Dienas turpinājumā kinoteātris “Forum Cinemas” bērniem bija sagādājis iespēju apmeklēt multfilmas “Leģendārais piecinieks” seansu, kur pieci varoņi: Lieldienu zaķis, Zobu feja, Smilšvīrs, Ziemassvētku vecītis un Džeks Lausks apvieno spēkus, lai nepieļautu, ka ļaunais Piķis nolaupa bērnu sapņus. Daudziem tā bija pirmā 3D filma, taču bija arī bērni, kas līdz šim vēl nekad nebija apmeklējuši kinoteātri, tapēc bērniem tas bija īpašs pasākums.
Pēc visām labdarības dienas iekļautajām aktivitātēm gan Upesleju internātpamatskolas bērni, gan skolotāji pateicās par piedzīvojumiem bagāto dienu, kā arī visi kopīgi apmainījāmies ar sveicieniem un laba vēlējumiem svētkos.
Šogad JF Studentu pašpārvaldes biedri un aktīvisti bija čaklāki kā citus gadus un organizēja labdarības pasākumu ne tikai internātpamatskolas bērniem, bet arī veciem ļaudīm sociālās aprūpes centrā “Stella Maris”. Labdarības pasākuma ietvaros JFSP biedri iejutās tiesnešu, advokāta, prokurora un apsūdzētā lomās, lai izspēlētu interesantu kāzusu, kur Ziemassvētku zādzībā tika apsūdzēts Rūdis Skumīgais, kurš kā sodu izpelnījās Ziemassvētku dziesmu dziedāšanu. Lai sodu veiksmīgāk izpildītu, Rūdim Skumīgajam dziesmu dziedāšanā pievienojās pārējie biedri un  arī veco ļaužu pansionāta iemītnieki. 
Pēc soda izpildes, JFSP biedri kopā ar vecajiem ļaudīm aizvadīja sirsnīgas sarunas, vēlēja priecīgus svētkus, kā arī visi pasākuma organizatori  kopīgi palīdzēja pansionāta iemītniekiem doties launagā. Pēc pasākuma vecie ļaudis atzina, ka par ciemiņiem un šādu pasākumu priecātos arī nākošajā gadā.
JFSP pateicas visiem labdariem, kas sniedza ziedojumus pasākumu noorganizēšanai. Kopā pasākuma veiksmīgai norisei ziedoti 49,00 LVL. Lielu paldies par atbalstu sūtām arī “ForumCinemas” kinoteātrim.

Dalīties