Arī 2012./2013. ak.g. Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldes (JFSP) darbs iesācies, JFSP jaunajiem biedriem un aktīvistiem nedēļas nogali uzreiz pēc vēlēšanām aizvadot prom no ikdienas rūpēm, lai patīkami piepildītu laiku, iepazītu jaunos kolēģus un sagatavotos turpmākajam darbam kā veselai komandai. Rūpīgi izstrādātajā semināra plānā iekļautās aktivitātes sniedza gan jautrību, gan saliedētību un prieku biedru un aktīvistu sejās, kas liecināja par pozitīvu rezultātu.

Pirmā diena iesākās ar iepazīšanās aktivitātēm, jo lielākā daļa cits citam vēl bija sveši. Šo aktivitāšu laikā katrs izteica interesantus un līdz šim nezināmus faktus par sevi, kas ļāva jaunos aktīvistus iepazīt vēl labāk un uzzināt vairāk par katra personību. Pēc iepazīšanās norisinājās jau tradicionāla aktivitāte, kur visi biedri un aktīvisti uz lapiņām rakstīja savas gaidas un bažas par seminārā notiekošo un no tām izveidoja kuplu ozola lapotni.
Turpinājumā norisinājās dažādas komandas saliedēšanās aktivitātes, kuras tika veiktas gan sadaloties grupās, gan arī kā veselai komandai kopumā. Biedru un aktīvistu darbībā bija manāms sacensību gars, draudzība un savstarpēja saliedētība. Ikviena aktivitāte savā ziņā bija saistīta ar sadarbošanos un problēmu risināšanu, kas atspoguļojas arī pašpārvaldes darbā.
Jaunie biedri un aktīvisti atzina, ka smieklus valdīt neļāva komandas darbu atspoguļojošās pasakas “Brēmenes muzikanti” ietvaros iestudētā komēdija, trilleris un traģēdija, kur visi semināra dalībnieki iejutās kāda tēla lomā un parādīja sevi tā, kā citi to vēl nebija redzējuši.
Pēc kārtīgām vakariņām visi tika iepazīstināti ar Studentu pašpārvaldes un studentu pārstāvības vēsturi Latvijā, tās nozīmi, funkcijām un normatīvo regulējumu. Šīs zināšanas sniedza jau lietpratēji šajā jomā, iepriekšējo sasaukumu pašpārvaldes priekšsēdētāji un studentu pārstāvji dažādās lēmējinstitūcijās Juris Janums un Madara Henkele.
Tuvojoties vakaram, arī semināra dalībnieki gatavojās noslēguma pārbaudījumam, kur nakts tumsā nācās doties “uzdevumu trasē” mežā. Jaunie biedri iepriekš jau tika sabiedēti no “veco” puses par gaidāmajiem pārbaudījumiem, tāpēc šī pasākuma daļa tika gaidīta ar bažām, iespējams bailēm, bet tajā pašā laikā arī ar interesi un nepacietību. Rezultātā visi bija sajūsmināti par notiekošo, neviens pat īsti neiedomājās sūdzēties par dubļainajiem apaviem un nosalušajām kājām.
Vakara noslēgumā semināra dalībnieki pārrunāja notikušo un vienojās kopīgās dziesmās līdz pat vēlai naktij.
Nākamā semināra diena sākās formālākā atmosfērā, jo jau no paša rīta bija pienācis laiks pirmajai 2012./2013. gada sasaukuma JFSP kopsapulcei, kurā tika ievēlēta jaunā pašpārvaldes valde un pārstāvji dažādās institūcijās.
Pēc JFSP kopsapulces katrs atminējās savas ozola lapotnē ierakstītās gaidas un bažas, tika analizēts vai biedru un aktīvistu gaidas ir piepildījušās un vai bažas palikušas klusākā nostūrī. Kā arī semināra noslēgumā katrs dalībnieks kā dāvanu saņēma jauno JFSP plānotāju veiksmīgākai darba organizēšanai. Nobeigumā tika uzņemta kopbilde un tika izteikti laba vēlējumi turpmākai darbībai.

Share