Studentijas aktīvisti aicināti pieteikties uz LU piešķirtajām vietām LSA Kongresā. Termiņš, līdz kuram var aizpildīt anketu, ir 26. februāra plkst. 24:00. Deleģējumi tiks apstiprināti LU SP Kopsapulcē 29.02.2016. plkst. 18:30 LU Senāta zālē.

Šī gada 19. martā Latvijas Universitāte uzņems LSA (Latvijas Studentu apvienības) kongresu LU Dabaszinātņu Akadēmiskajā centrā (DAC), Jelgavas ielā 1. Kongresā Latvijas Universitātei ir 17 vietas no 245. Kāpēc tik maz? Tā nav, šīs vietas ir sadalītas uz 33 Latvijas augstskolām, proporcionāli studējošo skaitam, tikpat ir tikai RTU, kas arī ir lielākā vienas augstskolas pārstāvniecība Kongresā. Kas tad ir Kongress? Tā ir vieta, kur 245 visu Latvijas augstskolu deleģēti studenti ievēlēs nākošo LSA Prezidentu, apstiprina nākamās sezonas budžetu, statūtus un vadlīnijas.

Lai pārstāvētu LU vārdu, būtu labi, ja iepriekš minētie vārdi - budžets, statūti, vadlīnijas, kongress - un abreviatūra LSA nebūtu sveši, jo mēs taču gribam labākos un/vai ambiciozākos pārstāvjus Kongresā, vai tad ne tā? Tiesa, ja tu gribi zināt, ko šie vārdi nozīmē, TU vienmēr vari šīs lietas apgūt, ciemojoties LU SP, izrādot interesi vai iesaistoties kāda no LU SP virzienu darbiem.

Pieteikšanās anketa šeit - ej.uz/LUSPkongresam16

 

Share