Tuvojas Ziemassvētki un brīnumu laiks. Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) svētku noskaņās tradicionāli rīko labdarības pasākumus bērniem un senioriem. Šogad pirmo reizi tiek rīkots labdarības pasākums arī dzīvniekiem.

4. decembrī jau astoto gadu pēc kārtas priecēsim Upesleju internātpamatskolas audzēkņus. Šogad bērniem būs iespēja apmeklēt izstādi Latvijas Bankā un doties uz kino seansu kinoteātrī „Forum Cinemas”, bet jauko dienu noslēgsim pusdienu restorānā „Daily” ar karstu kakao un našķiem. Labdarības pasākums dzīvniekiem notiks 6. decembrī Ulbrokā, kad kopīgi dosimies uz dzīvnieku patversmi „Ulubele”. Pasākuma ietvaros paredzēta ekskursija patversmes teritorijā, kā arī pastaigas ar suņiem. Aicinām SP pārstāvjiem līdzi doties arī studentus un ģērbties ērti un silti, kā arī palīdzēt patversmei, ņemot līdzi arī avīzes, segas, barību dzīvniekiem un citas noderīgas lietas. Aicinām pulcēties LU vestibilā, lai plkst. 13:30 kopīgi dotos uz Zinātņu akadēmiju, no kurienes atiet autobuss, kurš mūs nogādās līdz dzīvnieku patversmei. Brauciena cena vienā virzienā ir Ls 0,60. Jautājumu gadījumā droši vari zvanīt pasākuma koordinatorēm:
Agijai Laicānei tālr. 22032268
Laurai Zandai Kamparei tālr. 20283655 Lietas, ko droši vari vest patversmes dzīvniekiem:
1) makulatūra jebkura veida – tā Ulubelei vajadzīga vienmēr, jo derīgo (avīzes, kartoni) izmanto paklāju veidošanai uz betona, flīžu grīdām, bet nederīgo (žurnāli, brošuras, bukleti u.c papīra izstrādājumi) pa tiešo nonāk speciālā makulatūras konteinerā, ko pēc tam firma EKO bāze Latvijapārvērš naudā par nodoto tonnāžu. Makulatūras konteineri ir Līčos uz vietas. Kad tie ir pilni, firma atbrauc un samaina. Tetrapakas nav makulatūra, tāpēc tās nevajag vest!
2) kārums dzīvniekiem Ulubelē skaitās suņu / kaķu konservi un sausie kaltējumi (cīpslas, kuņģi utt). Konservi lielā daudzumā tiek izlietoti mazajiem, vecajiem, kā arī saslimušajiem dzīvniekiem, kuriem jāiemāna zāles. Vislabāk suņiem garšo firmas Carno konservi, kas par diezgan saprātīgu cenu nopērkami arī Depo veikalos. Sauso barību mēs iepērkam vairumbāzē - pusprofesionālo, atbilstoši dzīvnieku vecumam.
3) katru dienu Ulubelē uzturas ap 140 suņu un 60 kaķu, tāpēc vienmēr aktuālas ir dažāda izmēra kakla siksnas suņiem, kā arī pastaigu pavadas. Labas un lētas ir brezenta siksnas un pavadas. Tāpat noder spēļmantiņas suņiem un kaķiem, kaķu tualetes un smiltis neierobežotā daudzumā;
4) āra suņiem būdās guļvietām tiek lietotas tikai labas kvalitātes salmi, jo lupatas samirkst. Iekštelpās tiek izmantoti dabīga materiāla segas, pārklāji, palagi, dvieļi. Visu, kas ir kantains un viegli salokāms. Mēteļi, pufaikas, spilveni un milzīgi paklāji neder.
5) ziemas sezonā aktualitāte Nr.1 Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos ir malka un briketes, vai granulas neierobežotā daudzumā. Telpas ir milzīgas, apkures katls rijīgs, bet kaķiem nekad nav par siltu un mazajiem suņukiem ar plānākiem kažociņiem vai dzīvniekiem pēc operācijām tāpat ir svarīgi atrasties siltumā un sausumā.   Uz Mežciema pansionātu dosimies 20. decembrī, lai priecētu seniorus ar sarunām, dziesmām un mūziku. Tāpat aicinām palīdzēt atstājot nelielu artavu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē izvietotajās ziedojumu kastītēs, kuras atrodas 1. stāva kopētavā, LU Raiņa bulvāra bibliotēkā, pusdienu restorānā „Daily” un JF Studentu pašpārvaldes birojā. Mazliet mūsu laika un uzmanības radīs neizmērojami lielu prieku citiem. Visi interesenti aicināti pieteikties dalībai labdarības pasākumiem, sūtot vēstuli jfsp@lu.lv, kā arī esat laipni gaidīti pieteikties klātienē JFSP Birojā, Raiņa bulvārī 19 (4. stāvs, 461.).

Share