Tuvojas brīnumainais Ziemassvētku laiks, kad katram no mums rodas vēlme paveikt kādu labu darbu. Piedāvājam Tev nestāvēt malā, bet padalīties ar prieku un mīlestību - Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) svētku noskaņās tradicionāli rīko labdarības pasākumus bērniem, senioriem, kā arī dzīvniekiem.

 

02.12. - labdarības pasākums Rīgas 1. internātpamatskolas bērniem

2. decembrī priecēsim bērnus no Rīgas 1. internātpamatskolas. Šogad bērniem būs iespēja doties jaukā ekskursijā un apmeklēt kino seansu kinoteātrī "Forum Cinemas", bet dienu noslēgsim pusdienu restorānā "Daily" ar karstu dzērienu un našķiem.

11.12. - labdarības pasākums dzīvnieku patversmē "Ulubele"

Labdarības pasākums dzīvniekiem norisināsies 11.decembrī Līčos, kad kopīgi dosimies uz dzīvnieku patversmi "Ulubele". Pasākuma ietvaros paredzēta ekskursija patversmes teritorijā, kā arī pastaigas ar dzīvniekiem. Aicinām pašpārvaldes pārstāvjiem līdzi doties arī studentus un ģērbties ērti un silti, kā arī palīdzēt patversmei, ņemot līdzi arī avīzes, segas, barību dzīvniekiem un citas noderīgas lietas. Patversmei noderīgas lietas, ko vari vest līdzi vai nest uz JFSP biroju:
1) makulatūra jebkura veida – tā Ulubelei vajadzīga vienmēr, jo derīgo (avīzes, kartoni) izmanto paklāju veidošanai uz betona, flīžu grīdām, bet nederīgo (žurnāli, brošuras, bukleti u.c papīra izstrādājumi) pa tiešo nonāk speciālā makulatūras konteinerā, ko pēc tam firma EKO bāze Latvija pārvērš naudā par nodoto tonnāžu. Makulatūras konteineri ir Līčos uz vietas. Kad tie ir pilni, firma atbrauc un samaina. Tetrapakas nav makulatūra, tāpēc tās nevajag vest!
2) kārums dzīvniekiem Ulubelē skaitās suņu / kaķu konservi un sausie kaltējumi (cīpslas, kuņģi utt). Konservi lielā daudzumā tiek izlietoti mazajiem, vecajiem, kā arī saslimušajiem dzīvniekiem, kuriem jāiemāna zāles. Vislabāk suņiem garšo firmas Carno konservi, kas par diezgan saprātīgu cenu nopērkami arī Depo veikalos. Sauso barību mēs iepērkam vairumbāzē - pusprofesionālo, atbilstoši dzīvnieku vecumam.
3) katru dienu Ulubelē uzturas ap 140 suņu un 60 kaķu, tāpēc vienmēr aktuālas ir dažāda izmēra kakla siksnas suņiem, kā arī pastaigu pavadas. Labas un lētas ir brezenta siksnas un pavadas. Tāpat noder spēļmantiņas suņiem un kaķiem, kaķu tualetes un smiltis neierobežotā daudzumā;
4) āra suņiem būdās guļvietām tiek lietotas tikai labas kvalitātes salmi, jo lupatas samirkst. Iekštelpās tiek izmantoti dabīga materiāla segas, pārklāji, palagi, dvieļi. Visu, kas ir kantains un viegli salokāms. Mēteļi, pufaikas, spilveni un milzīgi paklāji neder.
5) ziemas sezonā aktualitāte Nr.1 Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos ir malka un briketes, vai granulas neierobežotā daudzumā. Telpas ir milzīgas, apkures katls rijīgs, bet kaķiem nekad nav par siltu un mazajiem suņukiem ar plānākiem kažociņiem vai dzīvniekiem pēc operācijām tāpat ir svarīgi atrasties siltumā un sausumā. Aicinām pulcēties LU vestibilā plkst. 12:00, lai plkst. 12:30 dotos uz Zinātņu akadēmiju, no kurienes atiet autobuss, kurš mūs nogādās līdz dzīvnieku patversmei. Autobusa cena vienā virzienā ir 0.85 eur. Jautājumu gadījumā droši vari zvanīt pasākuma koordinatorēm:
Signei Skutelei, tālr. 29729522
Laurai Kamparei, tālr. 20283655

14.12. - labdarības pasākums sociālā aprūpes centra "Mežciems" senioriem

Uz Mežciema pansionātu dosimies 14. decembrī, lai priecētu seniorus ar sarunām, dziesmām un mūziku. Mūsu spēkos ir dot siltumu un gaišumu cilvēkiem, kam tas patiešām ir nepieciešams!   Aicinām palīdzēt atstājot nelielu artavu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē izvietotajās ziedojumu kastītēs, kuras atrodas 1. stāva kopētavā, LU Raiņa bulvāra bibliotēkā, pusdienu restorānā „Daily” un JF Studentu pašpārvaldes birojā. Visi interesenti aicināti pieteikties dalībai labdarības pasākumiem, sūtot vēstuli jfsp@lu.lv, kā arī esat laipni gaidīti pieteikties klātienē JFSP Birojā, Raiņa bulvārī 19 (4. stāvs, 461.). Smaids rada smaidu - sagādā arī Tu šajos Ziemassvētkos kādam smaidu!

Share