No 15.marta līdz 15.aprīlim Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP) aicina ikvienu LU studentu īstenot savas zinātniskās ambīcijas Zinātnisko projektu konkursā. Konkursā var piedalīties LU bakalaura un maģistra studiju līmeņa studenti un pretendēt uz finansējumu no balvu fonda 10 000 latu apmērā.  

Piedalīties Zinātnisko projektu konkursā un attīstīt studentu pētnieciskās idejas un akadēmisko potenciālu LU Studentu padome aicina jau trešo gadu. Konkurss notiek divas reizes gadā, un šogad ar kopējo balvu fondu, kas palielināts līdz 10 000 Ls, konkursa pavasara kārtai un studentu ideju īstenošanai atvēlot 5000 Ls.


Konkursā iesniegtie projekti ir piesakāmi un tiks vērtēti trīs zinātņu grupās – humanitārās(filoloģija, filozofija, vēsture u.c.), sociālās (komunikācijas zinātne, jurisprudence, psiholoģija, pedagoģija, ekonomikā) un dabas zinātnēs (IT, fizika, bioloģija, ģeogrāfija, matemātika u.c.). Darbu izvērtēšana notiek divās daļās. Līdz 15.aprīlim projekts jāiesniedz, aizpildot pieteikuma anketu. Vērtēšanas komisija, vadoties pēc konkursa nolikumā minētajiem kritērijiem (aktualitāte un akadēmiskā vērtība), atlasa veiksmīgākos projektus un to iesniedzējus aicina prezentēt projektu klātienē. Konkursa laureāti savas pētnieciskajās idejas īstenošanai var iegūt finansējumu daļējā vai pat pilnā apmērā.


Pirms projekta iesniegšanas konkursa dalībnieki tiek aicināti apmeklēt informatīvo lekciju, kas noritēs š.g. 22. martā plkst. 18:00 LU Studentu padomes birojā, Raiņa bulvārī 19 - 144. Līdz projektu iesniegšanas termiņa beigām katru ceturtdienu LU SP birojā no plkst. 14:00 līdz 18:00 projektu iesniedzēji tiks gaidīti uz konsultācijām, kurās būs iespējams uzdot jautājumus par pieteikumu veiksmīgu sagatavošanu, finanšu tāmju veidošanu u.c.


Projektu iesniegšana notiek līdz 15.aprīlim, tos augšupielādējot www.estudijas.lu.lv, kur lapas kreisajā pusē atrodot kursu kategoriju sadaļu, izvēloties LU Studentu padomes resursu. Šajā resursā atrodama sadaļa „Studenta minimums” ar informāciju par „Zinātnisko projektu konkursu” un iespēju augšupielādēt darbus.


Papildus informācija par konkursa norisi iegūstama, sazinoties ar LU SP Akadēmiskās komisijas vadītāju Aiju Upleju pa tālr. 297676156 vai elektroniski aija.upleja@lusp.lv. Vairāk par konkursu: www.lusp.lv/zpk

Share