Šā gada 11.novembrī Latvijā atzīmē vēsturisku notikumu, ar ko Latvijas valstiskums nosargāts un Rīga padarīta brīva no Bermonta spēkiem. Šo notikumu šogad aicina pieminēt arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP).

Lai pieminētu 1919. un arī 1991. gada notikumus, JFSP pārstāvji ik gadu dodas piemiņas „pārgājienā”, izstaigājot Latvijas Republikas neatkarībai nozīmīgas vietas. Šogad, tāpat kā citus gadus pārgājienu uzsāks Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, kur tās Mazajā Aulā atrodas piemiņas plāksne Latvijas Studentu rotas kritušajiem karavīriem.

Tālākie Maršruta pieturpunkti būs Brīvības piemineklis, Barikāžu piemiņas vietas Bastejkalnā, t.sk. bijusī Iekšlietu ministrijas ēka ar ložu pēdām, kā arī Barikāžu piemiņas vieta pie Latvijas Republikas Saeimas ēkas.

Pārgājiens noslēgsies 11.novembra krastmalā, lai brīvības cīnītājiem par godu aizdegtu svecītes. Atceroties, ka dziesma vienmēr palīdzējusi latviešu tautai nozīmīgos brīžos, tāpēc arī šoreiz, kā pirms divdesmit, tā arī pirms vairāk nekā deviņdesmit gadiem, pasākumu beigs ar dziesmu kopīgu dziedāšanu.

Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde aicina studentus, mācībspēkus un ikvienu citu Latvijas Universitātes Saimei piederīgo pievienoties pārgājienam, atcerēties Latvijas varoņus, tos nesteidzīgi pieminot vietās, kuru nozīme ikdienā bieži piemirsta.

Pārgājiena dalībniekus aicina pulcēties Latvijas Universitātes vestibilā, Raiņa bulvārī 19, šā gada 11. novembrī, plkst. 19:00.

Dziesmas - šeit

Maršruts - šeit

 

Share