Pagājuši Ziemassvētki, nosvinēts Jaunais gads un arī sesija ar visiem saviem eksāmeniem tuvojas beigām. Ir arī vēl kāda lieta, kas ir beigusies - futbola kluba „JF United” zaudējumu sērija! Tieši tā, fakultātes futbola komanda beidzot ir izcīnījusi savu pirmo uzvaru LU futbola B līgā. Šī vēsturiskā spēle bija īpaši spraiga, taču pirmo reizi, kā pati komanda atzīst, bija redzama kārtīga saspēle. Taču, kamēr tapa šis raksts, „JF United” papūlējās izcīnīt vēlvienu uzvaru.

Tas nozīmē, ka esam ne tikai guvuši pirmos punktus, bet arī aizsākuši uzvaru sēriju. Visticamāk smagie treniņi un lielā pacietība vainagojušies ar panākumiem - tā saka komanda. Piedāvāju atskatu uz pēdējām divām spēlēm, pirms mūsējie negūst savu trešo uzvaru un man atkal nenākas rakstīt šo ziņu no jauna.

Sākšu, protams, ar atskatu par spēli, kurā guvām pirmo uzvaru:

Jau pirms spēles sākuma gadījās amizants notikums. Komanda ierodas uz spēli, bet priekšā stāv mača tiesnesis un saka, ka gadījusies kļūme un šodien zāle LU spēlēm nav rezervēta. Gaidām 20 minūtes un jau liekas, ka būs jāiet mājās, bet beigās kaut kā viss tiek sakārtots. Tagad var teikt - labi gan, ka spēle tomēr notika.

Šoreiz „JF United” mērojās spēkiem ar FK „Sol”. Sezonas sākumā daži zinātāji teica, ka „Sol” būtu tā komanda, kas mums būtu pa spēkam. Pirms paša spēles sākuma to atcerējāmies un pavīdējadoma: „Kaut nu tiem zinātājiem būtu izrādījusies taisnība”.

Šī doma palika ticama jau spēles pirmajā minūtē, kad bumba tika ievadīta spēlē un „JF United” izdarīja dažas piespēles un uzbrucējs (kas dažiem gan labāk pazīstams ar to, ka pasniedz Dzīvokļu tiesības mūsu fakultātē) Jānis Lapsa gluži filigrāni raidīja bumbu tieši starp vārtsarga kājām.

Kaut arī pirmajā puslaikā komanda pārliecinoši kontrolēja spēli un pat ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, līdz nākajamiem vārtiem bija jāpagaida krietni ilgāks laiks.

Otrais puslaiks sākās ne tik labi kā pirmais. „Sol” radīja daudz bīstamu momentu pie mūsu vārtiem. Par laimi, neviens no tiem nerealizējās vārtu guvumā. Pamazām „JF United” atguva bumbas kontroli un iepriekš minētais Jānis Lapsa guva savus otros vārtus.

Nepagāja ilgs laiks, kad Lapsa izcēlās ar savu un komandas pirmo „hat-trick”. Vēl jo skaistāku šo momentu padarīja tas, kā tika gūti vārti. Nepadarot šo aprakstu par dzejoli, tas notika šādi - izcila piespēle, Lapsa „apvada” pēdējo aizsargu, dodas uz vārtiem, gatavojas sist, vārtsargs jau lec pēc bumbas, Lapsa apstājas un pietur bumbu, vārtsargs nokrīt uz zemes un sāk izmisīgi vicināties ar rokām, Lapsa nežēlīgi lēnām pārmet bumbu pāri vārtsargam... Skarbi, bet skaisti.

Pēc šiem vārtiem „Sol” nedaudz sasparojās un vienus vārtus atguva, taču mūsu atbilde bija vēl 2 vārti, šoreiz cita Jāņa - Jāņa Ciguža - izpildījumā.

Un tas arī bija viss - skan beigu svilpe un tiesnesis paziņo, ka ar 5:1 uzvaru guvis FK „JF United”.

Atskatīsimies arī uz pēdējo spēli pret FK „LU Apvienotie”:

Par šo komandu nebija tādu atsauksmju kā par „Sol”. Tieši pretēji - ar gūtajām 3 uzvarām šī komanda bija starp spēcīgākajām. Taču neviens nebija aizmirsis mūsu pēdējo spēli un uzvaras garšu. Gribējās vēl.

Spēles sākums, nevienam īsti negaidot, izvērtās ļoti līdzīgs iepriekšējai spēlei - „JF United” ātri izvirzījās vadībā ar 1:0. Tālāk gan tika rakstīts pavisam citāds spēles scenārijs.

„JF United” pārliecinoši pārņēma spēli savā kontrolē un vienu brīdi sasniedza pārsvaru 5:0. Vienu brīdi jau parādījās vēlme gūt pirmo „sauso” uzvaru, taču pretinieku gūtie 3 vārti iecerēto izjauca. Lielām bēdām gan nebija pamata, jo pēc tam tika gūti vēl 4 vārti mūsu labā, un tika svinēta otrā uzvara ar 9:3.
Īsumā jāatzīmē trīs lietas. Pirmkārt, vārti tika gūti vai nu pateicoties lieliskām izspēlēm, vai precīziemšāvieniem vārtu tālajā stūrī. Ar to jau atkal tika pierādīts, ka regulāri treniņi nāk par labu.
Otrkārt, būtu nesmuki nepieminēt, kuri bija tie, kas šajā spēlē palīdzēja tikt pie tik kupla vārtu skaita. Tātad, uzslavēsim Jāni Lapsu ar 3 vārtiem un savu otro „hat-trick”, Jāni Ciguzi ar 4 vārtiem un savupirmo „hat-trick”, kā arī Kārli Irbi ar 2 gūtajiem vārtiem.

Treškārt, mums tagad ir savas formas. Cik iespaidīgi ir tas? Daži jau teica, ka pēdējā uzvara ir tieši formu nopelns, taču komanda oficiālais viedoklis paliek pie tā, ka uzvaras nāca ar pacietību un regulāriem treniņiem.

Atgādināšu, ka nākamā spēle notiks jau nākam pirmdien, 30. janvārī. Tagad, kad „JF United” ir pierādījis savu lietderīgumu, aicinām pārējos parādīt savējo un nākt komandu atbalstīt.

Viva la „JF United”.

Share