Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde atklāj pieteikšanos dalībai pirmajā nacionāla mēroga tiesu izspēlē krimināltiesībās Latvijā. Izspēle veltīta Latvijas krimināltiesību un kriminālprocesa pamatlicējam un Latvijas Universitātes profesoram Paulam Mincam.

Izspēlē aicināti piedalīties visu Latvijas augstākās izglītības iestāžu studenti, kuri studē tiesību zinātnes studiju programmās.

Kāzusu izspēlei sagatavojis profesors Uldis Krastiņš sadarbībā ar lektoru Jāni Maizīti un tajā ietverti gan krimināltiesību, gan kriminālprocesa jautājumi.

Lai piedalītos izspēlē, studentiem jāizveido līdz trim personām liela komanda, līdz š.g. 15. martam jāaizpilda pieteikuma anketa, kas kopā ar kāzusa analīzi ar apsūdzības uzturētāja un aizstāvja argumentāciju jānosūta uz elektroniskā pasta adresi lujfsp@gmail.com. 

Astoņi labākās kāzusa analīzes autori iegūs tiesības piedalīties izspēles mutiskās daļas priekšsacīsktēs, kas norisināsies š.g. 2. aprīlī, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes telpās.

Tiesnešu lomās aicināti Latvijas augstskolu mācībspēki un citi krimināltiesību nozares speciālisti, bet izspēles mutisko daļu atklās un fināla spēli Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta zālē tiesās LR Ģenerālprokukors Ēriks Kalnmeiers.

Organizatori laureātiem sarūpējuši dažādas vērtīgas studiju procesu atbalstošas, kā arī atpūtu veicinošas balvas. Ikviens interesents aicināts vērot izspēļu mutiskās kārtas klātienē. Lai vērotu arī fināla spēli Augstākās tiesas telpās, nepieciešama caurlaide. Tās saņemšanai lūdzam līdz š.g. 21. martam uz elektroniskā pasta adresi lujfsp@gmail.com nosūtīt šādus personas datus: vārdu, uzvārdu, personas kodu.

Pielikumi:

Kāzuss

Nolikums

Pieteikuma anketa Pieteikšanās izspēlei noslēgusies!

Share