Šogad, kā jau katru gadu, LU Juridisko fakultāti piepilda jauni studenti, kuri pirmo reizi iejūtas studentu kurpēs. Lai jaunpienācējiem izrādītu visu par studentu un juristu dzīvi, kā arī lai izklaidētu un izglītotu, Studentu pašpārvalde (JFSP) organizē Jauno Juristu dienas, kuras norisināsies no 22. līdz 26.oktobrim.

Tiesas procesa paraugizspēle krimināltiesībās

Jauno Juristu dienas sāksies ar tiesu izspēles paraugdemonstrējumu. Tiks izspēlēts orģināls un kuriozs kāzuss krimināltiesībās, saistīts ar krāpšanu. Advokāta un prokurora lomās iejutīsies nozares profesionāļi mūsu pasniedzēji. Tiesas izspēle notiks 22.oktobrī plkst. 18.00, 8.auditorijā (tiesu zāle fakultātes 2.stāvā). Tiesu izspēles ir lielisks veids, kā ļaut studentiem iejusties reāli praktizējoša jurista ādā. Tā ir arī iespēja iegūt neatsveramu pieredzi turpmākajās studiju gaitās un labu ierakstu savā CV.

Pirmkursnieku un JF mācībspēku basketbola mačs

Nākošās dienas, 23.oktobra, vakarā norisināsies basketbola spēle: 1.kursa studenti pret pasniedzējiem. Lai šī cīņa notiktu, pirmkursniekiem jāizveido komanda ar 4 puišiem un 1 meiteni tās sastāvā. Komandas drīkstēs veidot maiņas. Aicinām arī ierasties pārējos pirmkursniekus, lai atbalstītu savējos. Spēle notiks plkst. 18.00, norises vieta tiks precizēta. Piesaki savu komandu, sūtot sarakstu ar tās dalībnieku vārdiem, uzvārdiem un komandas kapteiņa tel.nr. uz jfsp@lu.lv līdz 19.oktobrim. Spēle notiks Āgenskalna Valsts ģimnāzijas Sporta zālē plkst.18:00, Lavīzes ielā 2a (karte)


Filmu vakars ar īpašajiem viesiem

24.oktobrī Jums būs iespēja pirmo reizi apmeklēt JFSP rīkoto intelektuālo filmu vakaru. Šajā reizē tiks demonstrēta filma „Man of the Year”, kurai sekos diskusijas ar īpašajiem viesiem par tematu „Vēlēšanu un līdzdalības tiesību ierobežošana”. Filma ir par komiķi-televīzijas raidījuma vadītāju, kurš elektronisko vēlēšanu kļūdas dēļ tiek ievēlēts par ASV prezidentu. Filmu sākam rādīt plkst. 18:00, Mazajā Aulā.

Filmu vakaram var pieteikties šeit.

Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmens

  Ceturtdien, 25.oktobrī, jūs sagaida Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmeni "Patiesība ir tur ārā". Jaunajiem studentiem jāsadalās komandās (līdz 15 cilvēkiem vienā grupā) un jāiemiesojas kādas spiegu filmas tēlā. Katrai komandai jābūt unikālai, tādēļ aicinām laikus pieteikt komandas, sūtot pieteikumus uz jfsp@lu.lv, norādot komandas biedru vārdus, uzvārdus, kā arī grupas nosaukumu. Pulcējamies plkst. 16.00 LU vestibilā (garderobes).

Jauno Juristu dienas balle

Jauno Juristu dienas noslēdzas ar balli, kas norisināsies NABAKLAB telpās. Ballē tiks apbalvotas kvalifikācijas eksāmena nomināciju ieguvušās grupas un basketbola spēles uzvarētāji. Pirmkursniekiem ar ielūgumiem ieeja bez maksas! Ielūgumi būs pieejami no 17.10. līdz 26.10. fakultātē starp otro un trešo stāvu pie lielajām trepēm. Jauno Juristu dienu balle sākas plkst. 22.00. Dresscode: spiegu stils.

Share