Vai Tu esi pilns labestības un sirsnības? Vai vēlies izdarīt labu darbu? Vai vēlies kādam sagādāt prieku un laimi? Tad pievērsies labdarībai ar Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldi!

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde rīko tradicionālo labdarības pasākumu bērniem, senioriem un jau otro gadu arī dzīvniekiem. 4. decembrī jau devīto gadu pēc kārtas priecēsim Upesleju internātpamatskolas audzēkņus. Šogad bērniem būs iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku un doties uz kino seansu kinoteātrī „Forum Cinemas”, bet priekpilno dienu noslēgsim pusdienu restorānā „Daily” ar karstu dzērienu un našķiem. Labdarības pasākums dzīvniekiem risināsies 9.decembrī Līčos,kad visi kopīgi dosimies uz dzīvnieku patversmi "Ulubele". Šī pasākuma ietvaros paredzēta ekskursija patversmes teritorijā, kā arī pastaigas ar patversmes mīluļiem. Aicinām ikvienu, kas vēlas doties ar Studentu pašpārvaldi uz šo burvīgo labdarības pasākumu, bet atgādinām ģērbties silti un ērti. Kā arī aicinām palīdzēt patversmei un līdzi ņemt avīzes, segas, barību dzīvniekiem, našķus un dažādas citas noderīgas lietas patversmei! Ja arī nevari vai nevēlies doties līdzi, patversmei noderīgas lietas vari atnest uz Studentu pašpārvaldes biroju.
9.decembrī aicinām pulcēties LU vestibilā plkst. 16.00, lai jau 16.30 pie Zinātņu akadēmijas kāptu autobusā un kopīgi dotos uz patversmi! Autobusa cena vienā virzienā 0.85 Eur.
Jautājumu gadījumā droši vari zvanīt pasākuma koordinatorei :
Laurai Kamparei, tālr. 20283655 Par noderīgajām lietām patversmei:
1) makulatūra jebkura veida – tā Ulubelei vajadzīga vienmēr, jo derīgo (avīzes, kartoni) izmanto paklāju veidošanai uz betona, flīžu grīdām, bet nederīgo (žurnāli, brošūras, bukleti u.c. papīra izstrādājumi) pa tiešo nonāk speciālā makulatūras konteinerā, ko pēc tam firma „EKO bāze Latvija” pārvērš naudā par nodoto tonnāžu. Makulatūras konteineri ir Līčos uz vietas. Kad tie ir pilni, firma atbrauc un samaina. Tetrapakas nav makulatūra, tāpēc tās nevajag vest!
2) kārums dzīvniekiem Ulubelē skaitās suņu / kaķu konservi un sausie kaltējumi (cīpslas, kuņģi utt.). Konservi lielā daudzumā tiek izlietoti mazajiem, vecajiem, kā arī saslimušajiem dzīvniekiem, kuriem jāiemāna zāles. Vislabāk dzīvniekiem garšo : suņu (Rinti, Carno, Ontario), mazajiem kucēniem
(Animonda Gran Carno puppy; My Lord junior;Bono puppy;Happy dog puppy; Hills puppy; Natures meny puppy; Dr.Clauders puppy) kaķu (Ontario, Carny, Cat brocconis, Science plan)
3) katru dienu Ulubelē uzturas ap 140 suņu un 60 kaķu, tāpēc vienmēr aktuālas ir dažāda izmēra kakla siksnas suņiem, kā arī pastaigu pavadas. Labas un lētas ir brezenta siksnas un pavadas. Vēl nepieciešamas ēdambļodas, vislabāk metāla, jo tās vieglāk mazgāt un dezinficēt. Tāpat noder spēļmantiņas suņiem un kaķiem, kaķu tualetes un smiltis neierobežotā daudzumā;
4) āra suņiem būdās guļvietām tiek lietotas tikai labas kvalitātes salmi, jo lupatas samirkst. Iekštelpās tiek izmantoti dabīga materiāla segas, pārklāji, palagi, dvieļi. Visu, kas ir kantains un viegli salokāms. Mēteļi, pufaikas, spilveni un milzīgi paklāji neder.
5) ziemas sezonā aktualitāte Nr.1 Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos ir malka un briketes, vai granulas neierobežotā daudzumā. Telpas ir milzīgas, apkures katls rijīgs, bet kaķiem nekad nav par siltu un mazajiem suņukiem ar plānākiem kažociņiem vai dzīvniekiem pēc operācijām tāpat ir svarīgi atrasties siltumā un sausumā.
Uz Mežciema pansionātu dosimies decembra vidū, lai priecētu seniorus ar sarunām, dziesmām un mūziku. Jo tieši mūsu spēkos ir dot siltumu un gaišumu cilvēkiem, kam tas patiešām trūkst! Tāpat aicinām palīdzēt atstājot nelielu artavu fakultātē izvietotajās ziedojumu kastītēs, kuras atrodas 1. stāva kopētavā, LU Raiņa bulvāra bibliotēkā, pusdienu restorānā „Daily” un JF Studentu pašpārvaldes birojā. Mazliet mūsu laika un uzmanības radīs neizmērojami lielu prieku citiem. Visi interesenti aicināti pieteikties dalībai labdarības pasākumiem, sūtot vēstuli jfsp@lu.lv, kā arī esat laipni gaidīti pieteikties klātienē JFSP Birojā, Raiņa bulvārī 19 (4. stāvs, 461.kabinets).

Share