Noslēgusies pieteikumu pieņemšana dalībai pirmajās nacionāla mēroga tiesu izspēlēs krimināltiesībās Latvijā. Studentu pašpārvalde izsaka gandarījumu par saņemtajiem pieteikumiem no 4 Latvijas augstskolām.

Šonakt noslēdzās pieteikšanās un kāzusa analīzes sagatavošana profesora Paula Minca piemiņai veltītajām izspēlēm. „Kāzusa publicēšanas dienā dalībnieki nepārtraukti atjaunoja JFSP mājaslapas saturu, lai pirmie ar to iepazītos un sāktu gatavot argumentus. Šoreiz, pieteikumu nosūtīšanas dienā, tā darījām mēs paši un tieši ap pusnakti tika iesūtīts visvairāk pieteikumu,” vēsta Studentu pašpārvaldes Akadēmiskās komisijas vadītājs Juris Janums. Viņš arī pauž gandarījumu, ka aicinājumam piedalīties izspēlē atsaukušies 4 augstskolu studenti: Latvijas Universitātes, Rēzeknes Augstskolas, Latvijas Biznesa koledžas un Biznesa augstskolas „Turība”.

 

Šobrīd rakstiskie darbi nodoti izvērtēšanai izspēļu tiesnešiem, kas 23. martā noteiks komandas, kas ieguvušas tiesības piedalīties mutiskajās izspēlēs Latvijas Universitātes un LR Augstākās tiesas telpās. Saskaņā ar izspēļu nolikumu - mutiskajā daļā piedalīsies ne vairāk kā 8 komandas, kas izspēļu kāzusa analīzi būs veikušas visveiksmīgāk.

 

„Pieņemu, ka vismaz pāris dienas pēc rakstisko darbu nosūtīšanas izspēļu dalībnieki veltīs nedaudz vairāk laika atpūtai un tikai tad uzsāks treniņus mutiskajām izspēlēm,” saka Studentu pašpārvaldes priekšsēdētāja Madara Henkele. Pēc brīža gan viņa to atkal apšauba, jo vairākumam komandu esot arī treneri, kas palīdzēs neaizmirst, ka intensīvs darbs jāturpina.

 

Studentu pašpārvalde tikmēr nenogurstoši turpina organizatorisku darbu veikšanu. Vērienīgākie darbi padarīti, jo gatavošanās uzsākta jau pagājušā gada nogalē. Akadēmiskās komisijas vadītājs precizē, ka „šobrīd vēl papildina tiesnešu sastāvu un nedēļas sākumā notika ļoti veiksmīga tikšanās ar Latvijas Kriminālltietu advokātu biedrības pārstāvjiem.” „Nepārtraukti domājam arī par balvām laureātiem un citiem dalībniekiem. Izspēļu dienā katram visticamāk pietiktu ar gandarījuma sajūtu par labi padarītu darbu, bet gribētu, lai dalība izspēlēs ar patīkamām atmiņām asociējas arī ilgi pēc tam,” piemetina pašpārvaldes priekšsēdētāja.

 

Organizatori atgādina, ka ikviens interesents aicināts vērot izspēļu mutiskās kārtas klātienē. Lai vērotu arī fināla spēli Augstākās tiesas telpās, nepieciešama caurlaide. Tās saņemšanai lūdz līdz š.g. 21. martam uz elektroniskā pasta adresi lujfsp@gmail.com nosūtīt šādus personas datus: vārdu, uzvārdu, personas kodu.

 

Share