Elegantus tērpus un svētku maskas Venēcijas karnevālā baudījām šā gada 13. decembrī, kad satikās Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) studentu un mācībspēku saime kopā ar saviem draugiem un pavadoņiem, lai kopīgi ieksandinātu Ziemassvētkus un grieztos deju virpuļos.

Brīnišķīgo vakaru vadīja Liene Bianchi un Vlad del Torro, kas apmeklētājus ar stāsta palīdzību veda pastaigā caur Venēciju, apskatot šaurās Venēcijas ieliņas, kur katrā notika kas cits. Balles ielā tika dejotas balles dejas, bet Galma ielā viesi prezentēja savas etiķetes zināšanas. Vakaru atklājām ar Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldes  (JFSP) priekšsēdētāja Jāņa Dobelnieka uzrunu un sveicieniem balles viesiem. Svinīgu uzrunu itāļu valodā teica arī viesis no pašas Itālijas. Šogad Ziemassvētku balli svinējām telpās, kas notiekošo padarīja īpaši svinīgu – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Telpas rotāja muzeja eksponāti, bet galvenajā zālē svētku noskaņu radīja pašpārvaldes veidotās dekorācijas, kā arī, liela un kupla Ziemassvētku egle. Balles laikā apmeklētāji tika priecēti ar dažādām aktivitātēm, kur galveno lomu saņēma balles Karaļa un Karalienes kronēšana. Šādu titulu saņēma fakultātes studente Elīna Feldberga ar savu pavadoni. Titula saņēmēji var lepoties ar savām deju soļu prasmēm un etiķetes zināšanām. Tika pārbaudītas arī vīna ekspertu prasmes, kur ar aizsietām acīm dalībniekiem bija jāatšķir dažādi vīni. Jābiebilst, ka daži konkursanti bija tik prasmīgi, ka spēja noteikt vīna izcelsmes vietu, gadu un saules daudzumu, vīnogām augot. Pateicamies, protams, arī pārējiem pāriem par dalību konkursā. Lai balles laikā viesi varētu griezties balles dejās, apmeklētājus priecēja grupa „Tax Free”. Par lielisko bilžu galeriju izsakām pateicību fotogrāfei Simonai Krievai.

Bildes no pasākuma vari apskatīt šeit.

Pašpārvalde pateicas ikvienam, kas atrada laiku būt kopā ar mums šajā svētku laikā. Pateicības vārdus sakām arī mūsu atbalstītājiem „Red Bull” un Nekustama īpašuma kompānijai OBER HAUS. Gaišus un priecīgus svētkus!

Share