Ja nevari atrast „īsto” B daļas kursu nākamajam semestrim, pavasara semestrī Tev būs iespēja izvēlēties apgūt arī Teksasas Universitātes lektora Marka Steinera docētus kursus „Amerikas tiesību vēsture” (2KP) un „Salīdzinošās patērētāja tiesības” (4KP).

  • „Amerikas tiesību vēsture”
Šis kurss iepazīstinās studentus ar Amerikas Savienoto Valstu tiesību vēsturi. Tas vēstīs par mijiedarbību starp tiesību sistēmu un sociālajām pārmaiņām Amerikas Savienoto Valstu vēsturē. Hronoloģiski  kurss aptvers laika posmu no koloniālā perioda līdz 20. gadsimta 60.-tajiem gadiem. Īpašas tēmas veltītas koloniālajām tiesībām un sabiedrībai; Amerikas revolūcijai; konstitucionālismam; verdzībai pirmskara periodā; atdalīšanās; Pilsoņu karam un atjaunošanai; deviņpadsmitā gadsimta beigu industrializācijai; imigrācijas un pilsoņu tiesībām; krimināltiesībām; administratīvas valsts izveidei un pilsoņu tiesību kustībai. Kursa rezultātā studenti iegūs pamatizpratni par Amerikas tiesību institūtiem un tiesību un sabiedrības mijiedarbības vērtējumu. Būs spējīgi analizēt un izvērtēt galvenos notikumus Amerikas tiesību vēsturē. Tā kā šajā kursā ir uzsvars uz tādu oriģinālo avotu lasīšanu kā juristu ekspertu viedokļi, studenti iemācīsies Amerikas tiesību juridiskās idiomas. Lekcijas notiks ceturtdienās  no plkst. 16:30 – 18:00 4. auditorijā
  • „Salīdzinošās patērētāja tiesības”
Šajā kursā salīdzinās un pretstatīs patērētāju aizsardzības režīmus Eiropas Savienībā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Studenti uzzinās par uzvedības ekonomiku, tiesas pieejamību, reklāmu, negodīgiem līguma noteikumiem, pirkuma līgumiem un preču kvalitāti. Kursa rezultātā studenti apgūs Eiropas Savienības (īpašu uzmanību pievēršot Latvijai) un Amerikas Savienoto Valstu atšķirīgās pieejas tiesību aktu un politikas izstrādē. Studenti apgūs juridiskās spriešanas un analītiskās prasmes, lasot direktīvas, regulas, nolikumus un juristu ekspertu viedokļus. Šis kurss palīdzēs studentiem iegūt izpratni par Amerikas tiesībām un tiesību institūtiem. Lekcijas notiks piektdienās no plkst. 16:30 – 18:00; 18:15 – 19:45 8. auditorijā Abi kursi pieejami gan bakalaura, gan maģistra studiju programmu studentiem un tiks docēti angļu valodā. Reģistrācija kursiemm notiks pirmās lekcijas laikā. Jautājumu gadījumā interesēties pie Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedras studiju metodiķes Ilzes Leonovičas pa tālr.: 67034554, vai pa e-pastu: ilze.leonovica@lu.lv Izmanto iespēju! Tev noderēs ;) 

Share