Visas iepriekšējās nedēļas garumā, jaunie studenti izbaudīja dažādus Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldes (JFSP) organizētos pasākumus, kas veicināja topošo juristu iejušanos fakultātes dzīvē. Studentiem veselu nedēļu katru dienu tika sarūpēta kāda aktivitāte kultūras un akadēmiskās vides iepazīšanai.

Jauno Juristu dienas iesākās ar tradicionālo Pirmkursnieku un JF mācībspēku basketbola maču, kurā pirmā kursa studenti sacentās ar pasniedzējiem ārpus akadēmiskās vides, tiekoties basketbola laukumā. Šajā spēlē ar rezultātu 70:52, uzvaru pār mācībspēkiem guva studenti. Mācībspēku rezultatīvākie spēlētāji - Martins Osis - 16 punkti un Arnis Buka - 15 punkti. Studentu rezultatīvākie spēlētāji - Gatis Epners, Kaspars Ogriņš, Pauls Bergs, Sanita Draudiņa un Aleksis Putniņš. Atbalstītāju loks bija plašs, tribīnes piepildīja studentu atbalsta kliedzieni un sagatavotie plakāti, kas uzmundrināja ikvienu spēlētāju.

Ar spēles protokolu vari iepazīties šeit

Pirmkursnieku un JF mācībspēku basketbola mača foto galerija

Nākamajā dienā jaunajiem studentiem pašpārvalde sarūpēja tiesas procesa paraugdemonstrējumu, lai tie jau iepriekš uzzinātu, kā noris šis process un paši drīz vien jau nebaidītos piedalīties tiesas izspēlēs. Tiesnešu lomās iejutās vecāko kursu studenti un veiksmīgi izspēļu dalībnieki Jānis Dobelnieks, Juris Janums un Armands Smans. Prokurores lomā studentus pagodināja fakultātes dekāne, profesore Kristīne Strada – Rozenberga, bet advokātu pusi pārstāvēja zvērināts advokāts Jānis Rozenbergs un fakultātes izpilddirektore Anita Brakša. Pašpārvalde izsaka lielu paldies tiesas procesa paraugdemonstrējuma dalībniekiem. 

Studentu-skatītāju aktivitāte patiesi ievērojama, par ko liecina arī situācijas risināšana ar vairākām rindām papildu sēdvietām.

Tiesas procesa paraugdemonstrējuma foto galerija

Trešajā dienā studenti tika aicināti vērot intelektuālo filmu vakaru un diskusiju kopā ar tā īpašajiem viesiem. Šoreiz tika demonstrēta filma „Rendition”, kas šobrīd ir ļoti aktuāla izdošanas jautājumu jomā. Pēc filmas sekoja diskusija, kurā studentus ar savu klātbūtni pagodināja LU Juridiskās fakultātes asociētais profesors, dr. iur. Artūrs Kučs un ilggadējs pašpārvaldes biedrs, mag. iur. Domenico Grazioso.

Dienu pirms Jauno Juristu balles jaunos studentus sagaidīja virkne pārbaudījumu „kvalifikācijas eksāmenā”, kurā bija jāpielieto veiklība, studijās iegūtās zināšanas un prasme uzstāties publikas priekšā. Pašpārvalde iesvētības izveidoja mafijas stilā, kur katrai grupai tika dots uzdevums iejusties vienā no šādu mafiju stiliem – „Brigada”, „Ghetto Kitty”, „Abogados de la Mafia Mexicana”, „Cosa Nostra” un „The Obey or Die team”. Katra komanda bija unikāla ar komandas garu, saliedētību un tērpiem un visas lieliski iejutušās savas mafijas „ādā”.

Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmena foto galerija

Daudzu pārbaudījumu noslēgumā, nedēļas beigās, visi studenti bija laipni aicināti uz Jauno Juristu balli, kura arī tika ieturēta mafijas stilā – slepena sēde, kurā izvērtēja, vai visi jaunie mafijas biedri tiks uzņemti. Arī pasākuma vadītāji un nomināciju balvu pasniedzēji bija iejutušies mafijas tēlā, kas pasākumam piešķīra īpašu noskaņu. Vakara kulminācijā mafijas Krusttēvs, JFSP priekšsēdētājs Jānis Dobelnieks visiem jaunajiem biedriem lika vienoties kopīgā zvērestā, kas padarīja ikvienu par pilntiesīgi uzņemtu studentu mūsu topošo juristu saimē. Pēc zvēresta nodošanas visi kopīgi vienojās atpūtā un dejās līdz pat rītam.

Par lielisko bilžu galeriju izsakām pateicību fotogrāfei Simonai Krievai.

Jauno Juristu balles foto galerija

Pašpārvalde izsaka lielu PALDIES par pasākumu apmeklētību ikvienam, kas piedalījās nedēļas aktivitātēs!

Share