Vēršot plašumā iepriekš notikušos karakoe vakarus, aizvadīts pirmais talantu konkurss “Zelta rīcībspēja”, kurā Juridiskās fakultātes studenti atklāja savas radošās dotības. Skatītājus priecēja tādi priekšnesumi kā dziesmas, dzeja un arī saksafona popūriji. Konkurss norisinājās divās kārtās, tāpēc, lai piedalītos pasākumā, dalībniekiem bija jāsagatavo divi priekšnesumi, kurus demonstrēt žūrijai un skatītājiem.

Pasākumu ieskandināja pirmā dalībniece bakalaura studiju programmas 1. kursa studente Elīna Kazāka ar Madaras Grēgeres dziesmu “Miljons domu nakts”, pēc kuras zālē bija dzirdami nerimstoši aplausi, jo Elīnas priekšnesums un izcilais vokāls tiešām pārsteidza gan skatītājus, gan žūriju. Otrajā kārtā Elīna nezaudēja skatītāju uzmanību un ovācijas, demonstrējot Adam Lambert izpildīto dziesmu "Feeling good".
Kā nākamā dalībniece tika pieteikta bakalaura studiju programmas 3. kursa studente un Studentu pašpārvaldes Biroja vadītāja Zane Stira ar pašas sacerētu dzeju. Dzejas lasījuma laikā Zane savam priekšnesumam fonā bija izvēlējusies muzikālu pavadījumu, kas radīja īpašu noskaņu un pārdomas ikvienam pasākuma apmeklētājam. Jāpiebilst, ka Zane ir arī viena no Jauniešu dzejas grāmatas „Jaunais ceļš” krājuma autorēm. 
Trešais konkursa dalībnieks bija bakalaura studiju programmas 1. kursa students Matīss Vingris, kurš sevi pieteikuma anketā bija nodēvējis par “Muzikālo huligānu”. Matīss abās kārtās skatītājus un žūriju priecēja ar dziesmu popūrijiem, kurās varēja saklausīt gan latviešu tautas dziesmas, gan pasaules mēroga skaņdarbus. Jautājot, kāpēc Matīss sevi tā nodēvējis, viņš atbild, ka „nekaunīgi savās popūrijās apvienojis vairākus izcilus skaņdarbus, sākot ar Bahu un beidzot ar Lady Gaga”. 
1. kārtas žūrijas locekļu sastāvā talantus rūpīgi izvērtēja un savus viedokļus par priekšnesumiem pauda Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldes (JFSP) priekšsēdētājs Jānis Dobelnieks, grupas „Dude Knows” ģitārists un JFSP biedrs Anrijs Šimkus, kā arī mūzikas cienītāja un JFSP biedre Sabīne Ilona Sviķe. 2. kārtā JFSP priekšsēdētājs Jānis Dobelnieks savu vietu žurijā labprāt atdeva pasākuma īpašajam viesim - Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektoram Andim Zalpēterim. Par pasākuma vadīšanu bija parūpējušās JFSP biedres Dārta Freimane un Kristīne Piskunova, kas iedrošināja dalībniekus un lūdza žūrijas viedokli.
Pēc konkursa abu kārtu noslēgšanās, žūrijas locekļi devās uz apspriedes telpu, lai rūpīgi izvērtētu visus priekšnesumus un nonāktu pie kopīga rezultāta. Tā kā visi priekšnesumi bija apbrīnas un ovāciju vērti un žūrija nespēja izvērtēt labāko vai sliktāko, tika paziņotas divas pirmās vietas, kuras ieņēma Zane Stira ar pašas sacerētu dzejas lasījumu un Matīss Vingris ar popūriju izpildījumu saksafona skaņās. Par izcilu sniegumu, muzikālajām dotībām un izcilu vokālu, kas atstāja neaizmirstamu iespaidu gan uz žūriju, gan skatītājiem, tika  izvirzīta Grand Prix nominācija, kuru ieguva pasākuma dalībniece Elīna Kazāka.
Pēc talantu konkursa laureātu apbalvošanas dalībnieki un atbalstītāji izmantoja „brīvo mikrofonu” ar karaoke un vienojās kopīgās dziesmās līdz pat vēlam vakaram, kā arī pavadīja laiku spēlējot tādas galda spēles kā Alias, Scrabble, Jenga (tornītis), Uno, Sabboteour un daudzas citas. 
Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde sveic visus dalībniekus un viesus, kā arī izsaka pateicību pasākuma atbalstītājam „Red Bull”.

Share