LU JF 3. intelektuālo filmu vakars bija ieplānots ceturtdienā, 24. septembrī. Tā bija pāra nedēļa, tas nozīmē, ka man, pirmā kursa studentei, laiks starp pēdējo lekciju un filmu vakara sākumu bija apvisam sīciņš – vien 15 minūtes, jo pēdējā lekcija man beidzās sešos. Tas bija visnotaļ jauki, jo man tieši pietika laika, lai fiksiaizskrietu un nopirktu cepumus, kas bija paredzēti manam brīnišķīgajam filmu vakara groziņam.
Kad biju atradusi sev visērtāko vietiņu, nolēmu doties sirojumā uz galdu, kas bija bagātīgi nokrauts ar cepumiem, karsta ūdens termosiem un tējas paciņām – lieliski.
Priecājoties par cepumiem un pustukšo tējas tasīti (biju paspējusi uz ūdens izbeigšanās brīdi), baudīju filmu, kas tiešām bija interesanta, un ne jau tikai tāpēc, ka tajā aplūkota sarežģīta civilllieta, kurā iejaukts laulātais pāris un viņu septiņgadīgais dēls, bet arī tāpēc, ka M. Strīpa un D. Hofmans izjusti un, no mākslinieciskā viedokļa lūkojoties - nevainojami, spēlēja savas lomas.
Manuprāt, filmā bija viss, kas nepieciešams kārtīgam intelektuālo filmu vakaram: augstu novērtēta filma, vieni no labākajiem savas paaudzes aktieriem, juridiski saistošs sižets un laba kompānija.
Pēc filmas visi, kas vēlējās, sasēdās mazliet draudzīgāk un diskutēja par filmā apspēlēto strīdu starp diviem cilvēkiem par viņu dēla aizbildniecību. Tā kā biju pamatīgi nogurusi pēc garās dienas, pati biju mazliet klusa, bet tas nenozīmē, ka neklausījos un neuztvēru visu, ko pārējie sacīja. Bija iepriecinoši dzirdēt, ka Studentu pašpārvalde pacentusies un sagatavojusi līdzīgu piemēru no mūsdienu Latvijas tiesu prakses, lai mēs varētu salīdzināt filmas sižetu ar mūsdienu notikumiem.
Vispār kopumā, cik dzirdēju atsauksmes no šo filmu vakaru apmeklējušajiem, mums tādas lietas patīk. Ir jauki, ja var noskatīties labu filmu un pēc tam labi parunāties. Patiešām – LABI!

Share