Pavisam nemanot, lielā steigā ir pienācis jau oktobris. Skaistais, krāsainais rudens... Vislabāk tas ir redzams Siguldā, kur katru gadu dodas daudzi rudens vērotāji. Bet tuvojoties novembrim, nokrišņu daudzums tikai palielinās, tāpēc ne vienmēr ir iespējams pavadīt laiku laukā, priecājoties par skaisto dabu. Lai nebūtu jāskumst lietainajos rudens vakaros, sēžot mājās, Studentu pašpārvalde bija pacentusies sarīkot saviem studentiem kādu interesantu pasākumu.

Ikvienam latviešu filmu cienītājam LU JF Studentu pašpārvalde bija sagādājusi lielisku iespēj š.g. 14. oktobrī noskatīties savu mīļāko filmu. Tā kā latviešu filmu klāsts ir gana plašs, tika veikta aptauja, kuru filmu JF studenti vēlētos skatīties visvairāk.

Piedāvāto filmu klāsts sastāvēja no 7 pozīcijām. Par savu filmu bija iespējams nobalsot gan SP mājas lapā, gan aizpildot speciāli priekš tā izveidotas lapiņas un iemetot tās SP pastkastītē, gan atstājot savus komentārus zem draugiem.lv ievietotajiem filmu vakara plakātiem. Balsošana bija intensīva, bet rezultātā ar stipri lielu pārsvaru filmu vakaramtika iebalsota A. Leimaņa režisētā filma „Vella kalpi”.

Ieejas maksa pasākumā bija vien kāds gards našķis, ar ko uzcienāt sevi un citus. Studentu pašpārvalde cienāja atnākušos ar siltu tēju un cepumiem, kā arī bija sarūpējuši mums- skatītājiem, cienastus no „Red Bull”.

Pasākumam par norises vietu tika izvēlēta LU ēdnīcas „Amica” mājīgā banketu zāle, ar jaukajiem lillā dīvāniem, kas nu jau ir iegājuši vēsturē, kārozā dīvāniņi, kur notiek ne viens vien SP rīkots pasākums. 

Piekrist varētu visiem, kas teiktu, ka „Vella kalpi” jau ir zināmi no galvas, jo redzēti ne vienu vien reizi. Bet tieši tur slēpās šī vakara burvība. Pateicoties tam, ka filma ir tik zināma, bija jo interesantāk. Aktīvākie skatītāji dziedāja līdz dziesmām, bija tādi, kas mācēja pateikt personāža teikto, pirms viņš to ir izdarījis. Tādā veidā šī it kā tik zināmās filmas skatīšanās izvērtās par vienu ļoti pozitīvu un jautru pasākumu.

Pēc filmas noskatīšanās bija iespējams, atbildot uz, ar filmu saistītiem jautājumiem, tikt pie jaukām balviņām. Rūpējoties par studentu drošību uz ceļa, dienas tumšajā laikā, SP balviņās bija sagādājusi jaukus, zaļus atstarotājus. Jautājumi bija visdažādākie, sākot ar vispārīgām ziņām par filmu un beidzot ar filmas saturisko daļu. Tādā veidā varēja pārbaudīt studentu erudīciju un zināšanas par latviešu kino.

Salīdzinot ar iepriekšējo latviešu filmu vakaru, apmeklējums bija lielāks. Visi atnākušie bija  vienisprātis, ka šādu pasākumu noteikti vajadzētu atkārtot. Tam kā vienu no galvenajiem iemesliem minēja to, ka šāda veida pasākumi ļauj labāk iepazīt cilvēkus, ar kuriem kopā ir jāmācās, kā arī to, ka latviešu filmu skatīšanās var būt ļoti interesanta un jautra nodarbošanās, ja ir atbilstoša atmosfēra un cilvēki apkārt.

Ko students saka- to SP dara :)
Jau 4. novembrī notiks nākamais Latviešu filmu vakars. Šoreiz- pieskaņots aktuālajiem notikumiem. Tā kā šajā nedēļā plānotas SP vēlēšanas, tad vakars vēlēšanu noskaņā: skatīsimies filmu "Pie bagātās kundzes".


Share