Šogad, kā jau katru gadu, LU Juridisko fakultāti piepilda jauni studenti, kuri pirmo reizi iejūtas studentu kurpēs. Lai jaunpienācējiem izrādītu visu par studentu un juristu dzīvi, kā arī lai izklaidētu un izglītotu, Studentu pašpārvalde (JFSP) organizē Jauno Juristu dienas, kuras norisināsies no 21. līdz 25.oktobrim.

Pirmkursnieku un JF mācībspēku basketbola mačs

Jauno Juristu dienas uzsāksim ar basketbola maču, kas norisināsies 21.oktobra vakarā. Spēlē sacentīsies 1.kursa studenti pret pasniedzējiem. Lai šī cīņa notiktu, pirmkursniekiem jāizveido komanda ar 4 puišiem un 1 meiteni tās sastāvā. Komandas drīkstēs veidot maiņas. Aicinām arī ierasties pārējos pirmkursniekus, lai atbalstītu savējos. Šī ir lieliska iespēja stāties „aci pret aci” ar pasniedzēju basketbola laukumā, nevis nodarbībā. Iegūsti iespēju parādīt sevi pasniedzējiem ne tikai kā labu topošo juristu, bet arī kā labu spēlētāju uz laukuma. Spēle notiks plkst. 16.00, Grebenščikova ielā 1 (Diagnostikas centra basketbola zālē). Piesakiet savu komandu, sūtot sarakstu ar tās dalībnieku vārdiem, uzvārdiem un komandas kapteiņa tel.nr. uz e-pasta adresi – agija.laicane@gmail.com, tel.nr. 22032268.   

Tiesas procesa paraugizspēle krimināltiesībās

Jauno Juristu dienas sāksies ar tiesu izspēles paraugdemonstrējumu. Tiks izspēlēts oriģināls un kuriozs kāzuss krimināltiesībās. Advokāta un prokurora lomās iejutīsies nozares profesionāļi mūsu pasniedzēji. Tiesas izspēle notiks 22.oktobrī plkst. 18.00, 8.auditorijā (tiesu zāle fakultātes 2.stāvā).

Tiesu izspēles ir lielisks veids, kā ļaut studentiem iejusties reāli praktizējoša jurista ādā. Tā ir arī iespēja iegūt neatsveramu pieredzi turpmākajās studiju gaitās un labu ierakstu savā CV. Jau šogad pirmkursniekiem mācību ietvaros notiks tiesu izspēles semināros, tāpēc izspēles apmeklējums ir ieteicams, lai redzētu klātienē pašu procesu.

 

Filmu vakars ar īpašajiem viesiem

23.oktobrī Jums būs iespēja pirmo reizi apmeklēt JFSP rīkoto intelektuālo filmu vakaru. Šajā reizē tiks demonstrēta filma „Rendition”, kurai sekos diskusijas ar īpašajiem viesiem par aktualitātēm izdošanas jomā. Filmu sākam rādīt plkst. 18:00, Juridiskās fakultātes Konferenču zālē.

Īsu ieskatu par filmu vari apskatīt šeit.

 

Filmu vakaram var pieteikties šeit.

Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmens

 

Ceturtdien, 24.oktobrī, jūs sagaida Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmeni "Ar mafiju nejoko". Jaunajiem studentiem jāsadalās komandās (līdz 15 cilvēkiem vienā grupā) un jāiemiesojas kādas mafijas tēlā. Katrai komandai jābūt unikālai, tādēļ aicinām laikus pieteikt komandas, sagatavojot atbilstošu tēlu un ievērojot grupas izvēlētās mafijas dresscode. Gaidīsim pieteikumus uz e-pasta adresi  jfsp@lu.lv, norādot komandas biedru vārdus, uzvārdus, kā arī grupas nosaukumu. Pulcējamies plkst. 16.00 LU vestibilā (garderobes).

 

Jauno Juristu dienas balle

 

Jauno Juristu dienas noslēguma finišē pašpārvalde organizē balli pirmkursniekiem, uz kuru tiek aicināti arī vecāko kursu studenti, kas norisināsies NABAKLAB telpās. Balles ietvaros tiks apbalvoti kvalifikācijas eksāmena nomināciju ieguvušās grupas un basketbola spēles uzvarētāji. Ielūgumi būs pieejami no 14.10. līdz 24.10. starp otro un trešo stāvu pie lielajām trepēm. Balles sākums ir 22:00. Dresscode – mafijas stils.

Share