Šogad, kā jau katru gadu, LU Juridisko fakultāti piepilda jauni studenti, kuri pirmo reizi iejūtas studentu kurpēs. Lai jaunpienācējiem izrādītu visu par studentu un juristu dzīvi, kā arī lai izklaidētu un izglītotu, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) no 2014. gada 27.oktobra līdz 31.oktobrim rīko Jauno Juristu dienas – ikgadēju akadēmiski izglītojošu un tiesību kultūru veicinošu norišu ciklu topošajiem un esošajiem juristiem.

Diskusija par notikumiem Ukrainā.

Jauno Juristu dienas pirmdienā š.g. 27.oktobrī, plkst. 18:15, Konferenču zālē tiks atklātas ar akadēmiski izglītojošu un tiesību izpratni veicinošu diskusiju par notikumiem Ukrainā. Diskusijas tēma „Kas ir svarīgāks – valsts vai pilsoņu kopums: Ukrainas gadījums”. Diskusijas ietvaros tiks demonstrēti video, kuros tiks atspoguļoti dažādi sižeti par Ukrainas konfliktu. Pēc video demonstrēšanas viesi un fakultātes studenti būs aicināti uz diskusiju, viesi diskusijai tiks precizēti vēlāk.

Diskusijai vari pieteikties šeit.

 

Tiesas procesa paraugizspēle krimināltiesībās

Jauno Juristu dienas turpināsies ar tiesu izspēles paraugdemonstrējumu. Tiks izspēlēts oriģināls un kuriozs kāzuss krimināltiesībās. Advokāta un prokurora lomās iejutīsies nozares profesionāļi mūsu pasniedzēji. Tiesas izspēle notiks 28.oktobrī plkst. 18.15, 8.auditorijā (tiesu zāle fakultātes 2.stāvā). Tiesu izspēles ir lielisks veids, kā ļaut studentiem iejusties reāli praktizējoša jurista ādā. Tā ir arī iespēja iegūt neatsveramu pieredzi turpmākajās studiju gaitās un labu ierakstu savā CV. Jau šogad pirmkursniekiem mācību ietvaros notiks tiesu izspēles semināros, tāpēc izspēles apmeklējums ir ieteicams, lai redzētu klātienē pašu procesu.

Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmens

Trešdien, 29.oktobrī, jūs sagaida Jauno Juristu kvalifikācijas eksāmeni. Jaunajiem studentiem jāsadalās komandās (no 15 cilvēkiem vienā grupā). Katrai komandai jābūt unikālai, tādēļ aicinām laikus pieteikt komandas, lai spētu sagatavot atbilstošu tēlu un ievērot grupas izvēlēto  dresscode,  kuru pašpārvalde paziņos grupas pieteikšanas brīdī. Gaidīsim pieteikumus uz e-pasta adresi  jfsp@lu.lv, norādot komandas biedru vārdus, uzvārdus, kā arī grupas nosaukumu. Pulcējamies plkst. 18.00 LU vestibilā (garderobes).  

Pirmkursnieku un JF mācībspēku basketbola mačs

Ceturtā Jauno Juristu diena turpināsies ar basketbola maču, kas norisināsies 30.oktobra vakarā. Spēlē sacentīsies 1.kursa studenti pret vecāko kursu studentiem un pasniedzējiem. Lai šī cīņa notiktu, pirmkursniekiem jāizveido komanda ar 4 puišiem un 1 meiteni tās sastāvā. Komandas drīkstēs veidot maiņas. Aicinām arī ierasties pārējos pirmkursniekus, lai atbalstītu savējos. Šī ir lieliska iespēja stāties „aci pret aci” ar pasniedzēju basketbola laukumā, nevis nodarbībā. Iegūsti iespēju parādīt sevi pasniedzējiem ne tikai kā labu topošo juristu, bet arī kā labu spēlētāju uz laukuma. Spēle notiks plkst. 16.30, Grebenščikova ielā 1 (Diagnostikas centra basketbola zālē). Piesakiet savu komandu, sūtot sarakstu ar tās dalībnieku vārdiem, uzvārdiem un komandas kapteiņa tel.nr. uz e-pasta adresi –agija.laicane@gmail.com, tel.nr. 22032268.   

Jauno Juristu dienu balle

Jauno Juristu dienas noslēguma finišē pašpārvalde organizē balli pirmkursniekiem, uz kuru tiek aicināti arī vecāko kursu studenti, kas norisināsies klubs "Piens" kvartālā „Darbnīcas” telpās. Balles ietvaros tiks apbalvoti kvalifikācijas eksāmena nomināciju ieguvušās grupas un basketbola spēles uzvarētāji. Ielūgumi būs pieejami no 20.10. līdz 30.10. starp otro un trešo stāvu pie lielajām trepēm vai JFSP birojā, 461.kab. Balles sākums ir 22:00. Dresscode – Halloween. Spēlēs grupa „Tax Free”.  

Share