Ziemassvētku brīnums ir noticis!

„Ziemassvētku laiks... kad vārdi, ko vēlamies teikt,
tiek rakstīti sirdī,
kad atmiņām zūd
ikdienas rūgtuma garša,
kad atceramies būtisko...
Tas ir Ziemassvētku laiks.”
/V.Zemītis/ 

Ziemassvētki ir brīnumu laiks. Kādam brīnumi var notikt negaidot, citreiz mēs varam uzdāvināt kādam brīnumu - uzsmaidot īstajā brīdī, iepriecinot ar kādu mīļu dāvaniņu vai labu vārdu. Tomēr šoreiz stāsts ir par Ziemassvētku brīnumu, kas tika piepildīts šajā Adventes laikā, proti, 15. decembrī, kad Juridiskā fakultāte (JF) apvienoja savus spēkus, lai uzdāvinātu bērniem pozitīvas emocijas un gaišas atmiņas. 

15. decembrī deviņpadsmit Raiskuma sanatorijas internātpamatskolas skolēni un trīs skolotājas ieradās Rīgā, lai pavadītu ekskursiju pilnu dienu, ko organizēja JF Studentu pašpārvalde (SP) kopā ar fakultātes studentu un pasniedzēju palīdzību, kas ziedoja naudu, lai šis labdarības pasākums varētu notikt. 

Ziemassvētku brīnumu veidoja trīs ekskursijas, kas ļāva bērniem apvienot lietderīgo – iegūt jaunas zināšanas – ar patīkamo – atpūsties un interesanti pavadīt laiku. Pirmā ekskursija bija uz LR Saeimu, kur bērni varēja vērot plenārsēdi, uzzināt, kā notiek likumprojektu pieņemšana un balsošana. Par LR Saeimas ēkas vēsturi un par parlamenta darbību atjautīgā veidā pastāstīja 8. Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis. Pēc plenārsēdes noklausīšanās notika Saeimas ēkas apskate, kad kopīgi aplūkojām sarkano, balto zāli un telpu, kurā varēja apskatīt Saeimas deputātiem pasniegtās citu valstu un Latvijas amatpersonu dāvanas. 

Pēc LR Saeimas apmeklējuma bērni devās uz Latvijas Televīzijas ēku, kur varēja uzzināt par tās vēsturi, apskatīt studijas, kur top iemīļotākie raidījumi un iejusties Panorāmas un Sporta Studijas diktoru lomās. Vēlāk bērni atzina, ka viņiem ļoti patika parotaļāties ar omulīgo Runci Renāru. 

Pēc ekskursijas Latvijas Televīzijā devāmies uz Latvijas Universitātes (LU) galveno ēku Raiņa bulvārī 19, kur bērni tikās ar JFSP priekšsēdētāju Gunāru Elksni, kas iepazīstināja skolēnus ar LU un JF, kā arī  JFSP darbību. Jāatzīmē, ka bērnos patiesu interesi izraisīja ekskursija pa LU galveno ēku un studijām JF. 

Dienas nobeigumā kopā devāmies uz LU observatoriju. Bērniem tika dāvāta iespēja vērot Vecrīgu, tuvumā aplūkot Mildu un citas skaistas lietas. Lai no šī brauciena paliktu ne tikai atmiņas par redzēto, bet arī kāda taustāma lieta, JFSP bija sarūpējusi ikvienam bērnam mazu dāvaniņu - krūzīti ar eņģeļa attēlu. 

Nobeiguma vietā mēs gribētu pateikt paldies. Paldies tiem, kas piedalījās šī brīnuma realizēšanā! Vislielākais paldies ikvienam JF studentam un pasniedzējam, kas ziedoja naudu, lai bērni varētu atbraukt uz Rīgu! Paldies atsaucīgajiem darbiniekiem no firmas „Amica”, kas dāvināja bērniem garšīgas pusdienas! Paldies LU observatorijas darbiniekiem par jauko uzņemšanu! Paldies JFSP biedriem, kas nežēloja laiku un darbu, lai pasākums izdotos. 

Mūsuprāt, vissiltākie un vismīļākie vārdi bija tie, ko dienas beigās teica bērni un skolotājas: „Paldies labajam Rūķim, kas debesīs atsūtīja mums cilvēkus, kas ļāva piepildīt Ziemassvētku brīnumu!” Mīļie smaidi, pateicības vārdi no bērnu mutēm un cerību prieks kādreiz vēl satikties bija liecības tam, ka Ziemassvētku brīnums ir noticis!  Gaišus Ziemassvētkus vēlot – JFSP

Share