Š.g. 11. novembrī Latvijas Universitātes konferenču centrā Ratnieki, Līgatnes pagastā, notika Juridiskās fakuktātes (JF) Studentu pašpārvaldes (SP) 2012./2013. gada sasaukuma pirmā kopsapulce, kur apstiprināja jaunievēlēto SP locekļu mandātus un ievēlēja JFSP Valdi.

Sēdes darba kārtības pirmajā punktā apstiprināja jaunievēlēto biedru mandātus. Nekavējoties, tika ievēlēta balsu skaitīšanas komisija (tās sastāvā: Kristīne Piskunova, Agija Laicāne un Ludmila Juškeviča), lai sekmētu precīzāku un ātru balsojuma rezultāta noteikšanu.
Kā nākamais sēdes darba kārtības punkts bija noteikts JFSP priekšsēdētāja ievēlēšana. Aizvadītajā gadā ar nemainīgu pārliecību un apņēmību visatbildīgākajā JFSP priekšsēdētāja amatā atradās Juridiskās fakultātes profesionālā maģistra studiju programmas 2. kursa students Juris Janums. Jaunā sasaukuma priekšsēdētāja amatam Juris labprāt izvirzīja savu līdzšinējo pirmo palīgu un “labo roku” Jāni Dobelnieku, lai turpmāk par viņa lielāko atbalstītaju – priekšsēdētāja biedru – kļūtu pats.
Ja vēlāk sēdē par citu kandidātu atbilstību noritēja spraigas diskusijas, tad gandrīz ikkatrs kopsapulces dalībnieks uzskatīja par nepieciešamu paust savu atbalstu topošā priekšsēdētāja un viņa biedra ievēlēšanai. Tika uzskaitīti abu daudzskaitlīgajos iepriekšējos sasaukumos paveiktie darbi, bet īpaši uzsvērtas viņu cilvēciskās īpašības, piemēram, spēja arī saspringtākajos brīžos saglabāt mieru, un dotības iedegt entuziasmu par studentu pārstāvības darbu arī citos.
Tā ar simtprocentīgu klātesošo atbalstu par pirmo studentu fakultātē jeb Studentu pašpārvaldes priekšsēdētāju kļuvis bakalaura studiju programmas 3. kursa students Jānis Dobelnieks, bet viņa biedrs būs Juris Janums.
Pašpārvaldes biedri tic, ka izdarījuši pareizu izvēli, jo tieši šos abus kandidātus pašpārvaldes vēlēšanās visaktīvāk atbalstīja studentu elektorāts.
Sēdes turpinājumā bija paredzēta biroja vadītāja ievēlēšana; amatā tika ievēlēta bakalaura studiju programmas 3. kursa studente Zane Stira, kura turpinās pārvaldīt 461. kabinetu un uzturēs kārtībā visus papīrus, dokumentu un citu lietu uzskaites. Zanes kandidatūra tika apstiprināta vienbalsīgi un lielākā daļa apstiprināja to, ka tieši šis amats Zanei ir piemērots, jo savus pienākumus un uzticēto vienmēr dara ar maksimālu atdevi.
Nākamais sēdes darba kārtības punktā - Sabiedrisko attiecību vadītāja ievēlēšana. Šajā amatā tika izvirzīta un ievēlēta pavisam jauna pašpārvaldes biedre, bakalaura studiju programmas 1. kursa studente Santa Ulmane. “Vecākie” biedri Santu raksturo kā atsaucīgu un zinātkāru, bet būtiskākais  izvirzīšanas iemesls bija jau neliela iepriekšējā pieredze sabiedrisko attiecību jomā.
Svarīgs darba kārtības nākamais punkts noteica Akadēmiskās komisijas vadītāja ievēlēšanu. Kandidatūrai tika izvirzīts bakalaura studiju programmas 2. kursa students Toms Vilnis, kurš līdz šim pildījis JFSP Sabiedrisko attiecību vadītāja pienākumus. Kā svarīgākās tiek uzsvērtas tādas Toma īpašības kā lietišķums, atbildīgums un apņēmīgums. Pašpārvaldes biedri atzīst, ka Toms tiešām ir uz jaunu mērķu sasniegšanu orientēts, kas viennozīmīgi atspoguļosies viņa darbos.
Kultūras komisijas vadītāja amatā ievēlēts bakalaura studiju programmas 2. kursa students Arturs Burovs. Pašpārvaldes biedrs raksturots kā nosvērts, mierīgs un ar interesantu skatījumu uz visu. Arturs ir oriģinālu ideju autors un vienmēr atradīs argumentus to aizstāvēšanai. Svarīgi ir tas, ka biedrs nebaidās kaut ko apņemties un visu izdarīt līdz galam.
Nākamais uzdevums bija JFSP biedru deleģēšana darbam fakultātes Domē. Pārstāvībai kandidēja un tika ievēlēti bakalaura studiju programmas 2. kursa studenti Toms Vilnis un Līva Paulauska, bakalaura studiju programmas 3. kursa studenti Jānis Dobelnieks un Anrijs Šimkus, kuri jau iepriekš ir bijuši pārstāvji JF Domē, kā arī bakalaura studiju programmas 1. kursa students Matīss Dzelve un bakalaura studiju programmas 3. kursa studente  Zane Stira, kuriem šis amats ir jauns.
JFSP biedru deleģēšanai darbam LU Studentu padomē klātesošie spēja vienoties tikai par vienu kandidātu – Reini Lasmani. Tādēļ līdz nākamajai kopsapulcei darbu LU Studentu padomē turpinās vēl divi iepriekš deleģētie pārstāvji Līva Paulauska un Edvards Ratnieks.
Ar jaunām idejām, enerģiju un tikko uzkrātiem spēkiem jaunievēlētā Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde  gatava turpināt pārstāvēt studentu intereses, nodrošināt ar veiksmīgu kultūras un akadēmisku aktivitāšu norisi, kā arī uzlabot studentu ikdienas dzīvi studiju procesā.

Share